Incendiu Grecia 2018. E COD ROȘU! Armata română intervine în infern

Incendiu Grecia 2018. Ministerul Apărării Naționale a declarat stare de urgență în Grecia. România intervine brutal în infernul din Sud, trimițând avioanele speciale pentru stingerea incendiilor.

cod rosu grecia

Incendiu Grecia 2018. Ministerul Apărării Naționale a declarat stare de urgență în Grecia. România intervine brutal în infernul din Sud, trimițând avioanele speciale pentru stingerea incendiilor.

UPDATE: Incendiu Grecia 2018. Ce se întâmplă cu turiștii români

Ce rămâne după incendiul din Grecia. Mire, ”furat” de lângă mireasă, în plină luna de miere!​

Incendiu Grecia 2018. Aeronavele Forțelor Aeriene Române și cei aproximativ 20 de militari - membri ai echipajelor și personal auxiliar - vor decola spre Grecia astăzi, 25 iulie, în jurul orei 10.00, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Incendiu Grecia 2018. Aeronava C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum și aeronava C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, sunt puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale în cadrul mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene care coordonează răspunsul la dezastrele naturale și provocate de om la nivelul UE, permițând acordarea asistenței coordonate, eficace și rapide în sprijinul populațiilor afectate.

Incendiu Grecia 2018. Potrivit news.ro, pompierii continuă miercuri să caute persoane blocate în case sau maşini carbonizate în împrejurimile staţiunilor balneare Mati şi Rafina, la est de Atena, devastate de incendii soldate cu 74 de morţi şi 187 de răniţi, potrivit unui ultim bilanţ oficial, relatează AFP.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, miercuri dimineaţă, că informaţiile furnizate autorităţilor române arată că nu există români afectaţi în urma incendiilor violente din Grecia, soldate cu cel puţin 74 de morţi şi 187 de răniţi.

Incendiu Grecia 2018. E doliu Național în Grecia

Incendiu Grecia 2018. Catalogat drept o ”tragedie naţională” de presa elenă, dezastrul a avut loc luni după-amiaza, după ce incendiul a izbucnit pe muntele din apropierea Pendeli şi a fost alimentat de rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră, răspândindu-se rapid şi invadând Mati, la 40 de kilometri Atena, şi arzând sute de locuinţe.

Rezidenţii au fugit panicaţi către plaja din apropiere, unde mai mulţi dintre ei au fost nevoiţi să rămână timp de mai multe ore în apă, pentru a se salva.

Ţara s-a aflat sub şocul unor descoperiri macabre marţi, mai ales a descoperirii pe acelaşi teren a 26 de persoane carbonizate, inclusiv ”copii mici”.

”Ele au fost găsite înlănţuite în grupuri, într-o ultimă încercare de a se proteja”, a povestit un salvator, Vassilis Andriopoulos.

surse: news.ro, evz.ro,

Ultimele știri