Antena Căutare

Începe școala cu un buget șocant pentru programul laptele și cornul. Guvernul alocă doar 1,92 lei pe zi

Astazi incepe scoala pentru 2.824.594 de elevi si copii de gradinita. Anul scolar 2019 - 2020 aduce un buget socant pentru programul „Lapte, corn, fructe si legume in scoli”. Guvernul Romaniei ofera copiilor doar 1,92 de lei pe zi.

Astăzi începe școala pentru 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă. Anul școlar 2019 - 2020 aduce un buget șocant pentru programul „Lapte, corn, fructe şi legume în şcoli”. Guvernul României oferă copiilor doar 1,92 de lei pe zi.

Potrivit Ministerului Educației, 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă încep, azi, anul școlar 2019 - 2020. Cursurile vor fi susținute de 215.289 de cadre didactice, în 6.293 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi 11.171 structuri arondate.

Din Monitorul Oficial aflăm că bugetul pentru anul școlar 2019 – 2020 pentru programul „Lapte, corn, fructe şi legume în şcoli” este de doar 540 de milioane de lei. Această sumă este completată de UE cu aproximativ 18 de milioane de euro, din care 6,86 milioane de euro pentru fructe și legume și 10,8 milioane de euro pentru lapte.

Raportând bugetul alocat la numărul elevilor din România, rezultă că fiecare elev primește din partea Guvernului doar 1,92 lei pe zi.

Menționăm faptul că în anul 2019 au existat numeroase probelme cu privire la acest proiect. În unele județe, responsabilitatea pentru acest program a fost preluat de consiliile județene de la consiliile locale.

Mai este de amintit și faptul că în luna iulie 2019 au apărut numeroase zvonuri conform cărora ministrul Eugen Orlando Teodorovici ar fi vrut să scoată programul laptele și cornul pentru a acoperi alte găuri din buget.

Citește și: Iohannis, la deschiderea anului şcolar: Aţi văzut şi voi, dragi copii, unii politicieni se tem de şcoală! Aici, în şcoală, sunt formaţi oamenii care le taxează erorile de logică

Produse inscluse în programul „Lapte, corn, fructe și legume în școli”

Fructe și legume: mere, pere, struguri de masă, prune, morcov, păstârnac, ţelină rădăcină, sfeclă roşie, ardei graşi, castraveţi proaspeţi

Lapte și produse lactate: lapte de consum fără adaos de lapte praf (lapte tratat termic, pasteurizat sau UHT), produse lactate fermentate fără adaos de lapte praf (iaurt, lapte acru, lapte covăsit, chefir, sana şi alte sortimente de lapte fermentate sau acrite).

Produse de panificație: corn sau baton din făină integrală; covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi din făină integrală fără adaos de zahăr, îndulcitori şi alţi aditivi alimentari.

Citește și: Aproape 3 milioane de elevi se vor întoarce la şcoală. Noul an începe cu aceleaşi probleme la care autorităţile îşi dau corigenţa în fiecare an

Ce conține porția săptămânală „Lapte, corn, fructe și legume în școli”

Săptămânal, un elev/copil trebuie să beneficieze de două porţii de fructe şi/sau legume, două porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi cinci porţii de produse de panificaţie, cu încadrarea în sumele alocate cu aceste destinaţii.

Bugetul săptămânal pentru un elev/copil este de 9,6 lei, sumă cu care trebuie achiziționate produsele mai sus menționate.

Citește și:

An școlar 2019-2020: Structură examene și ce noutăți sunt... Mario Iorgulescu şi-a revenit din comă, dar este în continuare ventilat mecanic! Ce spun medicii despre starea lui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x