Antena Căutare

Începe selecția la sânge a pacienților care primesc o șansă la viață, pe secțiile COVID. Medicii, pregătiți pentru cel mai negru scenariu: „S-a triplat”

Situația din spitalele românești devine disperată. Secțiile de Terapie Instensivă sunt pline. Mărturii tulburătoare ale medicilor din prima linie.

Începe selecția la sânge a pacienților care primesc o șansă la viață, pe secțiile COVID. Medicii, pregătiți pentru cel mai negru scenariu: „S-a triplat”
Începe selecția la sânge a pacienților ce primesc o șansă la viață, pe secțiile COVID. Medicii, pregătiți pentru cel mai negru scenariu: „S-a triplat” | Profimedia

De două săptămâni, la Spitalul „Marius Nasta”, din București, nu mai există paturi libere se secția de ATI. În momentul în care unul se eliberează, este ocupat în doar câteva minute.

Managerul Institutului, medicul Beatrice Mahler, a vorbit despre efectele pe care le-a avut creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

„De două săptămâni nu avem paturi de ATI. Când se eliberează un pat, se ocupă în următoarele minute.

Sunt pacienți pe secție care au nevoie de terapie intensivă și se face bilanț în fiecare moment. Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistență în terapie e admis în terapie, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secție. E un schimb de pacienți cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie.

În condițiile în care un pacient are nevoie de ATI, iar niciun pacient de acolo nu e suficient de stabil ca să fie admis pe secție, se ia legătura cu centrul operativ și cerem transferul în altă unitate.

Până acum nu am avut această situație, până acum am putut continua terapia pe secție.

Acum reușim să manageriem situația, dar volumul de muncă în ultima săptămână s-a triplat”, a explicat Beatrice Mahler, la Digi24.

Încă o zi cu date record: 39 de morți din cauza coronavirus și 1.295 de cazuri noi în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri alte 1.295 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanţul este de 50.886 de persoane infectate. De asemenea, au fost înregistrate 39 de decese, numărul total ajungând la 2.343.

„Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.007 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 4.433 pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, conform datelor anunţate vineri.

Vacanțele sunt compromise! O altă țară europeană impune carantina pentru cetățenii României... Se reiau zborurile directe între România și Austria! De când vor putea călători românii către această destinație...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x