Italia impune măsuri drastice românilor, la intrarea în țară. Autoritățile locale au făcut apel urgent către Guvern: „Să fie obligatorii!”

Înspăimântaţi de numărul de cazuri din România, italienii iau măsuri suplimentare pentru a se asigura că nu le reaprindem focarele de coronavirus.

Italia impune măsuri drastice românilor, la intrarea în țară. Autoritățile locale au făcut apel urgent către Guvern: „Să fie obligatorii!”

Profimedia

Au anunţat că ne ţin două săptămâni în carantină, dacă mergem la ei, şi deja testează românii care ajung cu autocarele.

Deocamdată, doar pe cei care acceptă. Oficialii locali din mai multe regiuni cer Guvernului de la Roma să facă testarea obligatorie.

Este noul normal, în vremea coronavirusului, pentru românii care ajung în Italia. Testare, controale medicale, apoi autoizolare obligatorie timp de 14 zile.

„Acum, există în România o rată de îmbolnăvire mai mare decât a noastră. de aceea, (...) am decis să luăm această măsură pentru prevenție și sănătatea cetățenilor”, a explicat Alessio D'Amato, consilier medical.

OMS cere schimbări drastice! O nouă categorie de vârstă, cea mai vulnerabilă în fața COVID-19

Deocamdată, testele se fac pe bază de voluntariat, nsă acest lucru se poate schimba, în condițiile în care mai numeroase regiuni italiene cer să fie obligatorii pentru toți cei sosesc din România.

Italienii au intrat în alertă săptămâna trecută. Nu i-a speriat doar explozia de cazuri de la noi, ci și fatul că două românce venite să îngrijească bătrâni au fost confirmate cu noul coronavirus.

„Va fi un an dureros pentru toată Europa” Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza din 2008, vorbește despre viitorul românilor, în exclusivitate, la Observator

Italia se află într-o situație disperată: este printre statele cele mai afectate de coronavirus, cu peste 35.000 de morți, dar nici nu-și permite să rămână fără muncitorii români, în ciuda riscurilor.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri