Antena Căutare

Înscrieri grădiniță 2019. Cum alegi grădinița potrivită pentru copilul tău

Înscrieri grădiniță 2019. Perioada înscrierilor la grădinițele de stat se apropie și tot mai mulți părinți se întreabă cum să aleagă grădinița potrivită pentru copiii lor. Iată câteva criterii importante pentru alegerea grădiniței

Înscrieri grădiniță 2019. Cum alegi grădinița potrivită pentru copilul tău
Înscrieri grădiniță 2019

Înscrieri grădiniță 2019. Perioada înscrierilor la grădinițele de stat se apropie și tot mai mulți părinți se întreabă cum să aleagă grădinița potrivită pentru copiii lor. Iată câteva criterii importante pentru alegerea grădiniței

Înscrieri grădiniță 2019.În primul rând, atunci când alegem grădinița pentru copilul nostru, fie că este grădiniță de stat sau grădiniță privată trebuie să ne asigurăm că ea funcționează legal. Deși nu acesta este primul lucru la care se gândește un părinte atunci când alege o grădiniță, din păcate s-a întâmplat de-a lungul timpului să existe pe piață și unități de învățământ ce nu îndeplineau această condiție. Potrivit legii din România, orice instituție de învățământ trebuie să fie autorizată să funcționeze provizoriu sau să fie acreditată.

Așadar, dacă v-ați hotărât sau aveți în vedere o anumită grădiniță de stat sau privată, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să solicitați reprezentanților grădiniței Ordinul de Ministru de autorizare de funcționare provizorie, Ordinul de Ministru de acreditare sau, după caz, Atestatul de calitate emis de ARACIP.

Înscrieri grădiniță 2019. De ce este important ca grădinița să funcționeze legal

Prin procesul de evaluare în urma căruia o grădiniță este autorizată să funcționeze provizoriu sau este acreditată, instituția abilitată de lege (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – ARACIP) verifică respectarea prevederilor legale referitoare la:

  • siguranța și sănătatea copiilor – autorizațiile sanitare și de securitate la incendiu fiind obligatorii;
  • existența și calificarea personalului (didactic, didactic auxiliar și nedidactic);
  • planificarea și desfășurarea procesului de educație, care respectă prevederile legale şi conduce la obținerea rezultatelor scontate;
  • condițiile materiale - dotarea cu mobilier, echipamente și materiale

De asemenea, la fiecare cinci ani, orice grădiniță trebuie evaluată periodic, pentru a verifica, din nou, respectarea cerințelor legale de funcționare, dar și pentru a evalua calitatea educației oferite de acea grădiniță. În urma vizitei de evaluare externă, ARACIP emite un atestat de calitate

Înscrieri grădiniță 2019. Cum alegem grădinița

Fiecare familie este diferită și are propriile nevoi în ceea ce privește alegerea unei grădinițe pentru copii, însă sunt câteva criterii generale importante pe care le pot lua în calcul părinții:

  • Apropierea de domiciliu. Cu siguranță este un criteriu important, mai ales în orașele mari unde traficul la orele de vârf este câteodată de-a dreptul infernal.
  • Programul de funcționare. Grădinițele pot fi cu program normal (doar dimineața) sau cu program prelungit (cu program și după amiaza, oferind masă, odihnă pentru copii, programe de timp liber etc.)
  • Meniul copiilor - alimentația copiilor este foarte importantă și trebuie să ne asigurăm că grădinițele respectă nevoile acestora.
  • Facilitățile și programele educaționale oferite. De exemplu: spațiu de joacă, sală de sport, calculatoare, tablete sau alte echipamente informatice, posibilitatea învățării unei limbi străine sau a unui instrument muzical etc.
  • Prețul - Costurile asociate – dacă trebuie plătită taxă de școlarizare (la grădinițele private) sau nu, dacă trebuie să suportați, ca părinte, costurile asociate mesei sau programelor educaționale oferite (la grădinițele de stat și cele private).

Citește și: Înscrieri grădiniță 2019. Condițiile de înscriere și actele necesare

Înscrieri grădiniță 2019. Informații oficiale privind grădinițele de stat și grădinițele private

Dacă nu v-ați hotărât, încă, la ce grădiniță să vă înscrieți copilul, puteți consulta listele grădinițelor care funcționează legal aici (lista grădinițelor autorizate) și aici (lista grădinițelor acreditate)

De asemenea, informații despre grădinițe se pot găsi pe site-urile inspectoratelor școlare județene / al Municipiului București. Adresele și alte date de contact ale inspectoratelor școlare pot fi găsite pe edu.ro, aici.

Părinții pot consulta site-ul ARACIP sau pot solicita, direct la ARACIP, informații concrete privind anumite grădinițe prin email: [email protected].

Românii pot ieși la pensie și cu 10 ani mai devreme. Ce condiție trebuie îndeplinită... Alertă cu bombă la un sediu ANAF! Angajații și datornicii veniți să plătească au ieșit în stradă - Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x