Antena Căutare

Înscrieri grădiniță 2019. Condițiile de înscriere și actele necesare

Înscrieri grădiniță 2019. Care sunt condițiile de înscriere și actele necesare pentru înscrierea la grădiniță în anul școlar 2019-2020.

Înscrieri grădiniță 2019. Condițiile de înscriere și actele necesare
Inscrieri gradinita 2019

Înscrieri grădiniță 2019. Care sunt condițiile de înscriere și actele necesare pentru înscrierea la grădiniță în anul școlar 2019-2020.

Reînscrierea copiilor la grădiniţă va începe luni, 6 mai, iar înscrierile pe 21 mai.

Orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi, eventual, pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Înscrieri grădiniță 2019- Criterii de departajare

Criteriile specifice de departajare, elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar, aprobate de Consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean/al municipiului Bucureşti până la data de 18 mai, nu pot fi discriminatorii şi nu pot include liste de preînscrieri.

Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de învăţământ va preciza documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul completării/validării cererii-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale.

Pentru înscrierea la grădiniță au prioritate copiii care locuiesc în apropierea grădiniței vizate și cei care au frați mai mari înscriși deja acolo.

În cazul grădinițelor private, programul și condițiile de înscriere sunt stabilite de fiecare instituție în parte, însă cele mai multe dintre ele au disponibilitate pentru înscrierea copiilor pe tot parcursul anului școlar.

Condițiile pentru înscrierea la grădinița de stat sunt:

Copilul trebuie să se descurce singur la baie.

Copilul să nu mai poarte scutece.

Sa aibă 3 ani împliniți. Se pot face și excepții de la această regulă, dacă copilul îndeplinește primele două condiții.

Actele necesare pentru înscrierea la grădinițele de stat:

  • copii după buletinele părinților;
  • adeverință de la locul de muncă al părinților;
  • copie și original certificat de nasșere copil;
  • sentința de divorț – copie, unde este cazul;
  • certificat deces-copie, unde este cazul.

În prima zi de gărdiniță sunt necesare, de asemenea, de la medicul de familie două analize: Aviz epidimiologic și Exudat faringian.

Foarte important este faptul că exudatul faringian este valabil intre 2 si 7 zile și este bine de știut că unele grădinițe cer și examen coproparazitologic și coprobacteriologic.

Care este diferența dintre o grădiniță autorizată și una acreditată

Acreditarea înseamnă că:

  • grădinița are autorizație sanitară și de securitate la incendiu
  • educatoarele au studiile obligatorii pentru a avea grijă de copii
  • procesul de educație respectă curriculumul național
  • Pentru ca grădinița să fie acreditată, ea este evaluată extern de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), instituție aflată în subordinea Ministerului Educației.

Autorizația de funcționare provizorie este primul pas de intrare în legalitate a unei grădinițe; această autorizație se acordă înainte ca grădinița să înceapă să funcționeze propriu-zis, potrivit ARACIP.

Acreditarea grădiniței se acordă de ARACIP după 3 sau 4 ani de funcționare: după prima promoție de absolvenți, dar nu mai târziu de 2 ani de la absolvirea acestei primei promoții, mai spune instituția responsabilă de calitatea învățământului preuniversitar.

Grădinițele autorizate/acreditate devin parte a sistemului național de învățământ și sunt inspectate periodic de ARACIP, aceasta reprezentând modalitatea prin care statul se asigură că grădinița respectă legea și după obținerea acreditării.

La fiecare cinci ani, orice grădiniță este evaluată periodic și primește un atestat de calitate de la ARACIP.

Lista grădinițelor autorizate

Lista grădinițelor acreditate

Lista altor instituții preșcolare care funcționează legal

Un bărbat a fost băgat în spital de nevastă pentru că își plângea prea des fosta soție... Structură an școlar 2018-2019. Evaluările naționale încep marți, 7 mai 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x