Antena Căutare

Înscrierile la Programul Rabla pentru Electrocasnice 2020 au fost amânate. Anunțul Administrației Fondului pentru Mediu

Înscrierile la Programul Rabla pentru Electrocasnice s-au amânat, ca urmare a unor suspiciuni de fraudă informatică, a anunțat Administraţia Fondului pentru Mediu.

Înscrierea la Programul Rabla pentru electrocasnice a fost amânată

Shutterstock

Teama de atacurile cibernetice și de pericolul de clonare a unor informații a dus la amânarea înscrerii la mult așteptatul program Rabla pentru Electrocasnice, potrivit anunțului Administrației Fondului pentru Mediu.

Înscrierile la Programul Rabla pentru Electrocasnice ar fi trebuit să aibă loc astăzi, la orele 12:00, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

„Din cauza contextului general de instabilitate a securităţii cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informaţii specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranţă suplimentare pentru Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior”, a anunţat, marţi, Administraţia Fondului pentru Mediu.

Programul Rabla pentru Electrocasnice va începe mai târziu, față de data anunțată

Administrația și-a cerut scuze pentru disfuncționalități, iar data începerii Programului urmează să fie anunțat.

„Ne cerem scuze pentru disfuncţionalităţile apărute şi vă asigurăm că AFM va depune diligenţele necesare pentru defăşurarea în bune condiţii a programului”.

Rabla pentru Electrocasnice este un program lansat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

Citește și: Românii, care-și cumpără frigidere și mașini de spălat trebuie să se uite la termenul de garanție. Se schimbă regulile

Rabla pentru Electrocasnice 2020. Ce oferă programul anul acesta

„Deoarece Programul Rabla pentru electrocasnice a prezentat un mare interes pentru români - pot să zic că de la anunţul de lansare în dezbatere publică a ghidului nu a existat zi să nu avem solicitări telefonice şi scrise din partea publicului, am alocat, în acest an, un buget total de 40 de milioane de lei. Acest buget, dublu faţă de anul 2018, va permite utilarea caselor, a cel puţin 100.000 de români, cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie care vor respecta mediul şi care vor reduce factura de plată pentru curentul electric. Îi invit pe toţi cei interesaţi să se înscrie mâine, de la ora 12.00, pe site-ul AFM, pentru a obţine voucherele electronice, întreg procesul fiind online, foarte rapid şi sigur. Aplicaţia va emite un voucher electronic, cu o valabilitate de 15 zile, iar cu acesta, orice român se va duce la un comerciant autorizat în program, va lăsa aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou pe care şi-l doreşte”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

Citește și: Rabla pentru Electrocasnice: Care sunt condițiile și câți bani pot obține românii

Persoanele fizice care vor să scape de electrocasnicele vechi și apelează la programul Rabla pentru Electrocasnice primesc vouchere pentru achiziţionarea de echipamente noi astfel:

300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;

400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A;

400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

500 de lei pentru laptopuri;

300 de lei pentru tablete.

Citește și: WhatsApp a fost atacată cibernetic pentru spionarea unor înalţi oficiali guvernamentali din state aliate SUA

Biscuiți retrași de la vânzare în urma unei alerte europene! Care este cauza și ce trebuie să facă cei care au cumpărat ... O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, descoperită în Marea Britanie. Ce spun medicii...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x