Antena Căutare

Ioan Dascalu: Activitatile mele vor viza activitatea de imbunatatire a imaginii MAI

Ioan Dascalu, a declarat, astazi, dupa anuntul numirii lui ca secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, ca activitatea sa vizeaza imbunatatirea imaginii MAI si, implicit, a Politiei Romane, precum si reformarea, restructurarea si reorganizarea ministerului.

Secretarul de stat Ioan Dascalu, noul sef al Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, care pana in prezent, timp de trei ani, a ocupat functia de atasat de Interne la Ambasada Romaniei din Marea Britanie, a prezentat, astazi, care sunt prioritatile sale in urmatoarea perioada.

"Pe termen scurt, activitatile mele vor viza activitatea de imbunatatire a imaginii MAI si cresterea gradului de incredere in aceasta institutie si a Politiei Romane, ca institutie fanion", a spus Dascalu.

Noul secretar de stat in MAI a adaugat ca are in vedere si "activitatea care se afla deja in derulare", respectiv reformarea, restructurarea si reorganizarea Ministerului de Interne.

Ministrul de Interne, Traian Igas, a anuntat, marti, eliberarea lui Dan Valentin Fatuloiu din functia de secretar de stat, sef al Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, si numirea in locul acestuia a lui Ioan Dascalu.

Igas a precizat ca deciziile au fost luate in urma verificarilor declansate in scandalul de la Piatra Neamt.

Comisarul sef Ioan Dascalu (40 de ani) a fost numit, in 2009, atasat de Interne al Ambasadei Romaniei la Londra.

In perioada 2008-2009, el a fost atasat adjunct de Interne al Ambasadei Romaniei la Londra, dupa ce in 2006-2007 a fost sef al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Timis. A fost cunoscut drept primul sef al IPJ Timis care nu a terminat Academia de Politie.

Dascalu a fost promovat la conducerea IPJ Timis de Dan Fatuloiu, in perioada in care acesta era sef al Politiei Romane.

Anterior, Dascalu a ocupat functia de sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, decizia de numire fiind semnata atunci de Vasile Blaga, dupa ce Dascalu a castigat concursul organizat de MAI.

Timp de trei ani (2000-2002), Dascalu a lucrat in Kosovo, in cadrul misiunii de mentinere a pacii. Pentru o perioada el a fost comandant adjunct al Politiei din Kosovo.

Dascalu a absolvit mai multe cursuri in tara si strainatate, dintre care unele organizate de FBI. Comisarul sef a terminat doua facultati - Hidrotehnica la Timisoara si Stiinte Economice la Arad.

Conform declaratiei sale de avere, din 2009, Ioan Dascalu are o casa de locuit, una de vacanta si un apartament, in judetul Arad. Dascalu mai detinea, la acea vreme, doua autoturisme - un Hyundai si un Citroen.

El declarase doua conturi bancare, in care avea 8.400 de euro si, respectiv, 12.000 de lire sterline.

Sursa: Jurnalul National

Fatuloiu minte: dosarele lui Toba nu exista!... Blaga: Erau necesare schimbarile. Cei numiti in functie sunt extrem de seriosi si profesionisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x