Antena Căutare

Ionel Haiduc a fost reales presedinte al Academiei Romane

Ionel Haiduc, in varsta de 73 de ani, a fost reales presedinte al Academiei Romane, in Adunarea Generala de joi. Contracandidatii lui Haiduc au fost istoricul de arta Razvan Theodorescu, medicul Victor Voicu si matematicianul Viorel Barbu.

Ionel Haiduc este doctor in chimie si profesor la Universitatea "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca si membru titular al Academiei Romane din 1991. El se afla in fata celui de-al doilea mandat de presedinte al forului. Este Doctor Honoris Causa al Universitatii Tehnice "Gheorghe Assachi" Iasi, al Universitatii Politehnice din Bucuresti si al Universitatii Politehnice din Timisoara, dar si membru in academii din Marea Britanie, Germania, Ungaria, Republica Moldova si Muntenegru.

Biroul Prezidiului Academiei Romane este format din Ionel Haiduc (presedinte), vicepresedintii Dan Berindei, Marius Sala, Marius Iosifescu si Florin Filip si secretarul general Ion Paun Otiman.

Toti membrii prezidiului au mandate de patru ani si nu pot avea mai mult de doua mandate consecutive. 190 de membri titulari, corespondenti si membri de onoare ai Academiei din intreaga tara au participat la Adunarea Generala de joi. Alegerea noului presedinte s-a facut in spatele usilor inchise, prin vot secret, pe buletine.

Jaf la casa de bilete a garii din Medgidia... Asigurare CASCO pentru o zi la masinile de lux!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x