Antena Căutare

Ionuţ s-a născut la termen, perfect sănătos. 28 de zile mai târziu, părinții l-au pierdut. Fulgerător: „N-au vrut să mă ajute, nu au vrut!”

Un copil de numai 28 de zile a murit după ce a fost plimbat prin trei spitale din judeţul Constanţa. În urmă cu aproape două săptămâni, părinţii lui Ionuţ au ajuns cu bebeluşul la Spitalul din Cernavodă, unde a fost născut.

Un copil de numai 28 de zile a murit după ce a fost plimbat prin trei spitale din judeţul Constanţa. În urmă cu aproape două săptămâni, părinţii lui Ionuţ au ajuns cu bebeluşul la spitalul din Cernavodă, unde a fost născut. Pentru că nu aveau pediatru, medicii i-au trimis la Medgidia, unde a fost internat. De acolo, în câteva ore, copilul a ajuns cu elicopterul, în stop cardiorespirator, la Constanţa, unde a şi murit, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-l stabiliza.

Părinţii acuză acum spitalul din Medgidia de malpraxis, şi spun că medicamentele administrate i-ar fi provocat moartea copilului. Speriaţi de anchetă, medicii din Medgidia nu au făcut raport conducerii.

Poliţia, dar şi Ministerul Sănătăţii fac acum verificări.

„Micuţul pur şi simplu a murit la mine în braţe”, spune tatăl lui Ionuț.

Ionuţ s-a născut la termen. Perfect sănătos. 28 de zile mai târziu, Anca şi Daniel l-au pierdut. Fulgerător.

Totul a început într-o noapte când bebeluşul s-a simţit rău şi părinţii au decis să-l ducă la spital. La Cernavodă nu au găsit un pediatru, aşa că au fost trimişi la Medgidia. Unde personalul medical i-a montat o perfuzie. Dar copilul a început să sângereze.

„Am alergat din uşă în usă de trei ori să găsesc o asistentă să mă ajute cumva, să oprească sângerarea. Atât îmi spuneau, că nu are nimic. N-au vrut să mă ajute, nu au vrut!”, a povestit mama bebelușului.

În perfuzie, personalul medical ar fi pus metroclopramid, acuză părinţii. O substanţă care nu se administrează copiilor sub vârsta de un an. Abia când starea bebeluşului s-a agravat, un elicopter l-a transportat la Constanţa. Era prea târziu.

„Tratamentul care s-a făcut in spitalul nostru a fost unul suportiv. O luptă contra cronometru de a salva viața copilului, dar, din păcate, după șapte-opt ore, a decedat. Dacă ajungea mai devreme, șansele categoric erau mai mari”, a declarat un medic de la SJUCC Constanța.

Cauza decesului: traumatism cranio cerebral acut închis şi hemoragie cerebrală. Părinţii susţin că Ionuţ nu a fost niciodată bruscat. Aşa că au depus plângere la Poliţie pentru malpraxis.

Managerul spitalului din Medgidia a fost informat despre caz la mai mult de o săptămână de la moartea copilului.

Ministrul Sănătăţii a trimis abia astăzi corpul de control la Unitatea Medicală.

În Spitalul Municipal Medgidia sunt deschise acum două anchete: una penală şi una administrativă.

Cine sunt românii executați în Belgia! Cei doi au fost găsiți împușcați în cap, într-o zonă izolată... Românii vor încasa mai mulți bani la bătrânețe! Ce este pensia ocupațională și cine poate beneficia de ea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x