Antena Căutare

IPS Teodosie cere „post şi rugăciune cât mai intensă” pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului! A instituit 3 zile de post

IPS Teodosie continuă luptă pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului. Arhiepiscopia Tomisului a emis un ordin prin care instituie perioadă de post între 26 – 28 februarie, în care credincioșii sunt îndemnați la „post și rugăciune cât mai intensă”.

colaj foto cu imagini cu ips teodosie Galerie
Arhiepiscopia Tomisului a emis un ordin prin care instituie perioadă de post între 26 – 28 februarie | hepta

IPS Teodosie continuă demersurile de înfiinţare a Mitropoliei Tomisului. Recent a fost emis chiar și un ordin prin care se instituie o perioadă de trei zile de post în care credincioșii sunt îndemnați să facă rugăciuni.

IPS Teodosie cere „post şi rugăciune cât mai intensă” pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului! A instituit 3 zile de post

Arhiepiscopia Tomisului a emis un ordin prin care instituie perioadă de post între 26 – 28 februarie şi a precizat că în această perioadă clericii vor oficia în biserici şi mănăstiri Acatistul Bunei Vestiri şi Acatistul Sfântului Apostol Andrei, măsuri luate pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului.

IPS Teodosie consideră că înfiinţarea Mitropoliei Tomisului este o evidenţă a istoriei. Dacă acest lucru se va înfătui, atunci IPS Teodosie va deveni mitropolit.

Citește și: Care este adevăratul nume al lui ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a vrut să scape rapid de numele primit la naștere

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au anunţat sâmbătă, 24 februarie 2024, că a fost transmis un ordin circular către toate protoeriile şi sectorul Exarhat.

“Având în vedere râvna şi solicitarea insistentă a credincioşilor din cuprinsul Sfintei Arhiepiscopii a Tomisului de a se institui o perioadă de rugăciune şi de post pentru împlinirea dorinţei poporului de pace, rânduială şi descoperire a adevărului, se emite prezentul ordin circular:

Citește și: Ce salariu are Patriarhul Daniel. Suma pe care o primește depășește cu mult salariul preoților de pretutindeni

1. Se instituie o perioadă de post de luni, 26.02.2024, până miercuri, 28.02.2024, inclusiv.

2. În această perioadă, clericii şi credincioşii vor oficia în biserici şi mănăstiri, zilnic, Acatistul Bunei Vestiri şi Acatistul Sfântului Apostol Andrei.

3. Toate parohiile şi mănăstirile din subordinea Arhiepiscopiei Tomisului vor anunţa enoriaşii cu privire la prezenta dispoziţie canonică, după Sfânta Liturghie de duminică, 25.02. 2024”, se arată în ordinul respectiv.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a explicat că un ierarh poate institui o perioadă specială de post şi de rugăciune la solicitarea credincioşilor, arată cei de la news.ro.

“În exercitarea misiunii sale un ierarh ortodox poate institui o perioadă specială de post şi rugăciune la solicitarea clerului şi a credincioşilor. Au mai fost instituite în decursul timpului multe astfel de măsuri extraordinare. Pentru Arhiepiscopia Tomisului ultimul post special cu rugăciune instituit de către ierarh a avut loc în anul 2020, în contextul de atunci”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

IPS Teodosie consideră că înfiinţarea Mitropoliei Tomisului este o evidenţă a istoriei. Dacă acest lucru se va înfătui, atunci IPS Teodosie va deveni mitropolit.

Ce se întâmplă cu judecătoarea din Mangalia după ce a făcut gafa uriașă, din timpul procesului lui Vlad Pascu. Ce riscă... Rezultate Loto 25 februarie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x