Antena Căutare

Italia, țara unde sunt cei mai mulți români, măturată de viituri. Mașini distruse, scufundate, străzi înecate, școli închise

Italia este mătrurată de viituri. Țara cu cei mai mulț români stabiliți este inundată, străzile, în numeroase localităţi, la câmpie, au fost acoperite de apă. Potrivit ministrului Protecţiei Civile, Nello Musumeci, aproximativ 50.000 de persoane au rămas fără curent.

colaj foto cu inundatiile din italia Galerie
Italia, țara unde sunt cei mai mulți români, măturată de viituri. Mașini distruse, scufundate, străzi înecate, școli închise. | Captură Video Antena 3 CNN

Cel puţin opt persoane au murit, iar alte mii de oameni au fost evacuaţi în urma unor inundaţii cauzate de ploi puternice în Emilia-Romagna, în partea central-nordică a Italiei, care au antrenat anularea Marelui Premiu F1 prevăzut în weekend în regiune, relatează AFP.

Cel puţin opt morţi şi 5.000 de evacuaţi în Italia, în urma unor inundaţii cauzate de ploi puternice în Emilia-Romagna. 14 râuri ieşite din matcă, iar 23 de comune inundate

Ciclonul mediteranean a făcut prăpăd în Italia, iar viiturile au luat pe sus mașini de câteva tone și au trecut cu forță distrugătoare prin curțile localnicilor.

Preşedintele regiunii, Stefano Bonaccini, a evocat la rândul său, ”mai mulţi dispăruţi”. Un bilanţ anterior anunţa cel puţin cinci morţi.

”Există cinci victime confirmate. Două corpuri au fost găsite la Forli. În total, avem trei victime la Forli, una la Cesena şi una la Cesenatico, care ar putea să fie un bărbat de naţionalitate germană, dat dispărut de mai multe zile la Rimini”, anunţă un reprezentant al prefecturii, potrivit News.ro.

Străzi, în numeroase localităţi, la câmpie, au fost acoperite de apă, în urma unor precipitaţii abundente. Potrivit ministrului Protecţiei Civile, Nello Musumeci, aproximativ 50.000 de persoane au rămas fără curent.

”Am conceput o reţea de distribuţie a apei de ploaie capabilă să absoarbă 1.000 de milimetri în 12 luni, iar acum trebuie să ne gândim la un sistem care să absoarbă 500 de milimetri în 48 de ore”, a comentat el. ”Nimic nu va mai fi ca înainte, pentru că procesul de tropicalizare care creşte în Africa implică şi Italia”, a subliniat Nello Musumeci.

Citește și: Cum te escrochează cu metoda “împrietenirii”. Un bătrân din Bacău a rămas fără 8.000 de lei după ce și-a pus încrederea

În noaptea de marţi spre meircuri, locuitori din zone situate în jurul comunei Forli, unde a fost găsită prima victimă, fugeau desculţi, şocaţi, în beznă, cu apa până la brâu, potrivit unui fotograf AFP de la faţa locului.

”E sfârşitul lumii!”, a deplâns primarul din Forli, Gian Luca Zattini, pe Facebook. Primarul din Bologna, Matteo Lepore, a îndemnat populaţia la cea mai mare prudenţă.

”Nu trebuie mai ales să luaţi maşina, ci să urcaţi la primul etaj al casei, iar dacă nu există, să ebvacuaţi”, îndeamnă el pe Instagram.

Citește și: Palmierii din centrul Bucureștiului, mărul discordiei între primari. Robert Negoiță a trecut peste Nicușor Dan când i-a plantat

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

(P) Descoperă cele mai noi tendințe din domeniul Resurselor Umane la Conferința Everything HR by Great People Inside, 24... Rezultate Loto 18 mai 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x