Antena Căutare

Cum te escrochează cu metoda “împrietenirii”. Un bătrân din Bacău a rămas fără 8.000 de lei după ce și-a pus încrederea

Tinerii au ajuns să fure de la oameni în vârstă, în loc să-i îngrijească și să le fie alături în anii fragili ai bătrâneții. Doi tineri cu vârste de 19, respectiv 20 de ani s-au bucurat la banii unui bătrânel din Bacău, care i-a crezut când i s-a spus că a câștigat un premiu.

imagine cu un batranel cu telefonul in mana Galerie
Un bătrân din Bacău a rămas fără 8.000 de lei după ce și-a pus încrederea. | Shutterstock.com

O nouă metodă de escrocare este folosită de tineri. Bătrânii sunt ținta lor, profită de vulnerabilitatea lor și le spune că sunt câștigătorii unui premiu, dar trebuie să plătească niște sume exorbitante pentru a intra în posesia lui.

Indivizii speculează starea de vulnerabilitate și naivitatea unor persoane în vârstă, reușind să se apropie de acestea și să câștige încrederea lor, doar pentru a le înșela și a le sustrage banii.

Citește și: Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!

Cum a rămas un bătânel din Bacău fără 8.000 de lei. Doi tineri pe care îi credea apropiații săi l-au lăsat fără bani

România TV relatează că cei doi tineri au aplicat metoda “împrietenirii” cu bătrânul de 78 de ani și au reușit să-l lase fără 8.000 de lei în buzunare.

Prin înșelătorie, cei doi tineri i-au comunicat bătrânului că a câștigat un premiu fabulos, dar pentru a-l obține, trebuie să plătească suma de 8.000 de lei. Bătrânul, fiind naiv și crezând că cei doi indivizi sunt prieteni apropiați, le-a dat banii. Însă, când și-a dat seama că a căzut victimă unei escrocherii, imediat a anunțat poliția.

Poliția a intervenit rapid, identificându-i pe cei doi hoți, care au ajuns în cele din urmă în arest. Bătrânul a pusut să-și recupereze banii pentru că cei doi tineri nu i-au cheltuit.

Citește și: Străzile Bucureștiului: scena unui „fenomen bizar" care ia amploare. „Atenție! Nu vă lăsați păcăliți!”, anunță autoritățile

Românul care a inventat o tehnică de furat banii din bancomate poate ajunge după gratii

Un bărbat din Constanța a inventat o nouă tactică de furt de la bancomat. Bărbatul acționa alături de o femeie, care fie acoperea camera, fie ținea de șase pentru a nu fi văzuți în timp ce extrag bani. Cei doi, însă, au ajuns în fața instanței.

Un bărbat din Constanța a încercat să facă rost de bani furând din bancomate. Acesta a pus la cale o metodă rudimentară, forțând fanta de eliberare a numerarului. Acesta introducea un obiect pe care îl infiltra între rolele transportoare a sumelor de bani, iar femeia îi era complice. Cea din urmă îi apăra spatele sau acoperea camera de filmat a bancomatului pentru a nu fi surprinși.

Metoda însă nu a funcționat decât de trei ori, cei doi obținând din bancomat 100 de lei. Aceștia riscă acum ani buni de închisoare pentru furt calificat, după ce au fost depistați de autorități. Constănțeanul care a inventat a confecționat dispozitivul prin care fura bani din bancomat a fost adus în fața legii și tras la răspundere cu propria libertate pentru cele întâmplate.

Citește și: O nouă înșelătorie pe litoral! Escrocii se folosesc de copii și iau banii oamenilor fără a le mai da nimic la schimb

Palmierii din centrul Bucureștiului, mărul discordiei între primari. Robert Negoiță a trecut peste Nicușor Dan când i-a ... Regele Charles vine în România vara aceasta. Când vine și ce înseamnă această vizită pentru țara noastră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x