Antena Căutare

Jandarmeria Română, despre crucile distruse în cimitirul din Valea Uzului: „Vor fi desfăşurate activităţi specifice”

Jandarmeria Română a transmis un mesaj cu privire la incidentele violente de joi după-amiază de la cimitirul din Valea Uzului.

Jandarmeria Română a transmis un mesaj cu privire la incidentele violente de joi după-amiază de la cimitirul din Valea Uzului.

Pe timpul desfăşurării evenimentului de la cimitirul din Valea Uzului nu au existat violenţe între participanţi sau între participanţi şi forţele de ordine, precizează Jandarmeria Română.

Sursa citată menţionează, în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public privind distrugerea unor cruci, că „din primele constatări nu au fost observate astfel de elemente, dar vor fi desfăşurate activităţi specifice de către organele competente pentru cercetarea la faţa locului a tuturor aspectelor”.

„Participanţii la eveniment au început să părăsească zona iar forţele de ordine vor rămâne în continuare acolo până la finalizarea întregii activităţi”, se mai arată în informarea transmisă, joi, de Jandarmerie.

CITEȘTE ȘI: Scandal uriaș între români și unguri în cimitirul din Valea Uzului, de Ziua Eroilor! Românii au intrat cu forța, cu tricolorul sus, și au cântat imnul național – Video

Reprezentanţii organizaţiilor româneşti care au venit la cimitirul de la Valea Uzului să comemoreze eroii români au încercat să forţeze intrarea în cimitir şi s-au îmbrâncit cu jandarmii prezenţi la faţa locului.

Cimitirul din Valea Uzului era închis cu lacăt şi un lanţ. Aproximativ 300 de membri ai comunităţii maghiare din Harghita şi Covasna, în frunte cu liderii lor politici, au format un lanţ viu de-a lungul cimitirului şi nu au permis accesul nimănui.

Cei peste 1.000 de reprezentanţi ai organizaţiilor româneşti sau fost ţinuţi la depărtare de lanţul uman format de maghiari de un număr impresionant de forţe de ordine.

CITEȘTE ȘI: Incredibil! Ungurii au făcut un lanț uman ca să împiedice românii să intre în cimitirul de la Valea Uzului, să-și comemoreze eroii, de ziua lor - Video

Reprezentanţii comunităţii maghiare au refuzat să părăsească zona, rostind "Tatăl nostru", iar cei ai comunităţii româneşti au fluturat steaguri tricolore, au cântat cântece patriotice şi au scandat "Ruşine să vă fie!".

Cimitirul de la Valea Uzului se află în centrul unei dispute între autorităţile din comuna Sânmartin, judeţul Harghita, şi liderii UDMR, pe de o parte şi autorităţile din Dărmăneşti, judeţul Bacău, pe de altă parte. Pentru povestea pe larg, CITEȘTE ȘI: PROFANARE! Ungurii au acoperit cu saci de gunoi crucile eroilor români din cimitirul Valea Uzului!!! ”Sunt amplasate ilegal!”

Sursă foto: Napoca News

Droguri la liceu, vândute elevilor de o bătrână de 72 de ani din Oradea! Un elev s-a bătut cu trei polițiști - Video... Video. Momentul în care românii rup lanțurile cimitirului din Valea Uzului: „Plecați de aici!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x