Antena Căutare

Jurnalul National solicita CE sa redea alimentului dreptul de a preveni, trata si vindeca boli

Jurnalul National a declansat o campanie prin care solicita Comisiei Europene sa redea alimentului dreptul, demonstrat stiintific si traditional, de a preveni, trata si vindeca boli. In acest sens, Jurnalul National adreseaza o Scrisoare tuturor parlamentarilor europeni interesati sa sustina aceasta cauza.

Scrisoare deschisa




Consecintele sunt dramatice asupra sanatatii consumatorului individual, asupra sanatatii publice, incurajand productia alimentelor de calitate inferioara. De asemenea, incalca un drept fundamental al omului: dreptul de a alege alimentele in cunostinta de cauza, pe baza informarii corecte, ascunzand, in mod intentionat, calitatile nutritionale si senzoriale ale alimentelor. Ceea ce incurajeaza inclusiv reclama la unele alimente, profund daunatoare, care insista asupra caracteristicilor senzoriale ale acestora.

Pentru a preveni aceste consecinte, cerem Comisiei Europene:

Sa restabileasca urgent adevarul privitor la efectele preventive si curative ale alimentelor.
Ca alimentele, pe baza traditiei si a studiilor stiintifice, acolo unde e cazul, sa beneficieze de mentiuni medicale, pe langa cele de sanatate.
Sa recunoasca alimentului proprietatea de a preveni boli, principiu esential al medicinei moderne.

In acest sens, adresam Comisiei Europene urmatoarele intrebari:

Preventia bolilor se va face cu medicamente?
De ce, in prezent, dietoterapiile sunt incluse in protocoalele de tratament a diferitelor boli, daca alimentele nu au virtuti de a preveni, trata si vindeca?
Cine isi asuma acest regulament cu consecinte dramatice pe termen mediu si lung?
In acest sens, solicitam, in mod expres, Comisiei Europene sa analizeze si sa aprobe mentiuni medicale pentru alimente, dovedite, evident, stiintific.
Precizam spre a fi bine intelesi ca nu avem absolut nimic impotriva medicamentelor. Dimpotriva, recunoastem medicamentelor utilitatea si importanta in tratamentul bolilor, insa cerem acelasi lucru si pentru alimente.


Citeste si Jurnalul!

Foto: Thinkstock

Numarul fraudelor dovedite in asigurari a crescut cu peste 50%... Inculpatii in dosarul restituirilor ilegale de TVA de la UCM Resita, eliberati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x