Antena Căutare

Klaus Iohannis critică acordul cu Biserica: ”Nu e cazul să ne relaxăm. Atfel, după sărbători, vom avea înmormântări! Stați acasă!”

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă înainte de ședința de la Guvern și le-a reamintit românilor că nu e cazul să se relaxeze, ci ar trebui să stea acasă de Paște.

Klaus Iohannis critică acordul cu Biserica: ”Nu e cazul să ne relaxăm. Atfel, după sărbători, vom avea înmormântări! Stați acasă!”
Klaus Iohannis, primele declarații după acordul dintre Guvern și BOR: ”Nu e cazul să ne relaxăm. După sărbători, vom avea înmormântări!Stați acasă!”

Astfel, în cadrul declarațiilor făcute înainte de a discuta cu premierul, Iohannis a declarat că va solicita Guvernului să revină asupra acordului.

"Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și din păcate nu avem niciun motiv de relaxare. Avem între timp peste 7200 de cazuri infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit și 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare. Și ca să fie foarte, foarte clar și nu a ajuns încă la toată lumea. Cuvântul de ordine este stați acasă. Este regretabil să observăm și în viața noastră și în viața publică.

Un aliment ar ajuta organismul în lupta cu noul coronavirus! Explicația specialiștilor

Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles prea bine ce se dorește acolo. Nu este cazul să ne relaxăm, iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste", a declarat Iohannis.

Iohannis, declarații dure: ”Voi solicita premierului Orban să revină asupra acestui acord!”

„Le voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord. Să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „stați acasă”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care respectă toate ordonanțele militare”, a spus Iohannis.

O informație esențială despre coronavirus a fost contrazisă! „Ne-am păcălit! Pangolinul n-are nicio vină! Unul dintre animalele pe care le iubim cel mai mult ne-a transmis COVID-19!”

Ce presupune acordul semnat de Guvern și BOR

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, acordul semnat între Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhie privind acţiunile cu ocazia Paştelui. Lumina Sântă de la Ierusalim va fi distribuită de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune.

Vom ajuta BOR la împărţirea sfintelor Paşti şi a luminii sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii”, a declarat marţi Marcel Vela.

Simona Gherge, reacție dură după ce s-a aflat că polițiștii vor ajuta la împărțirea Sfintelor Paști: ”Credinţa nu se măsoară în lumină sfântă sau în prescură împachetată!”

”Am semnat un acord de susţinere şi sprijin din partea tuturor forţelor pentru stabilirea unor acţiuni comune. Având în vedere dorinţa de a se oferi Sfinte Paşti şi Lumina Sfântă s-a stabilit: pâinea binecuvântată în formă de mici prescuri, sfinţită în joia mare, va fi distribuită credincioşilor vineri şi sâmbătă, in intervalul 7- 17, în toare parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul bisericii şi voluntari, cu măsuri de protecţie, cu distanţa specficată ca la magazinele alimentare. În declaraţia pe propria răspundere, credincioşii vor trece”ridicarea Sfintelor Paşti” şi vor preciza numele lăcaşului de cult”, a precizat ministrul.

Internare cu scandal! O familie a fost adusă cu mascaţii la spital. Trei persoane, confirmate cu Covid-19... Directoarea unei școli din București, prinsă în flagrant! Cum se îmbogățea, în timp ce elevii stau acasă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x