Fosta prezentatoare a emisiunii ”Acces Direct” a făcut public un mesaj în care subliniază faptul că românii nu aveau nevoie de această ”viermuială” în Săptămâna Mare, întrucât nu face decât să le pune viețile în pericol.
Prezentatoarea TV mai spune că ortodocşii puteau avea „decenţa şi înţelepciunea catolicilor“, stând în case ca şi până acum şi aminteşte că adevărata credinţă se manifestă „în tăcere şi în smerenie“.
„Dumnezeu iubeşte oamenii. Eu aşa cred! Iar Dumnezeu nu ar pune viaţa oamenilor în pericol, în numele Lui! Ce nevoie aveau românii ortodocşi de viermuiala asta, în Săptămâna Mare? Se supăra, oare, Dumnezeu, dacă ne aprindeam fiecare o candelă, în casele noastre, în tăcere şi în smerenie, cu gândul la părinţii sau bunicii de care trebuie să avem grijă şi să-i protejăm? Nu se supăra... Nu puteam să avem şi noi decenţa şi înţelepciunea catolicilor? Credinţa nu se măsoară în lumina «sfântă» sau în «prescură» împachetată! Credinţa înseamnă să-ţi pese de cel de lângă tine, înseamnă să ai grijă de el, nu să-i pui viaţa în pericol!“, a scris Simona Gherghe pe Facebook.
Angajaţii MAI vor ajuta la împărţirea Sfintelor Paşti şi a Luminii sfinte aduse de la Ierusalim
Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, acordul semnat între Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhie privind acţiunile cu ocazia Paştelui. Lumina Sântă de la Ierusalim va fi distribuită de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune.
”Vom ajuta BOR la împărţirea sfintelor Paşti şi a luminii sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii”, a declarat marţi Marcel Vela.
”Am semnat un acord de susţinere şi sprijin din partea tuturor forţelor pentru stabilirea unor acţiuni comune. Având în vedere dorinţa de a se oferi Sfinte Paşti şi Lumina Sfântă s-a stabilit: pâinea binecuvântată în formă de mici prescuri, sfinţită în joia mare, va fi distribuită credincioşilor vineri şi sâmbătă, in intervalul 7- 17, în toare parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul bisericii şi voluntari, cu măsuri de protecţie, cu distanţa specficată ca la magazinele alimentare. În declaraţia pe propria răspundere, credincioşii vor trece”ridicarea Sfintelor Paşti” şi vor preciza numele lăcaşului de cult”, a precizat ministrul.
Pentru credincioşii bolnavi şi cei peste 65 de ani, Paştele vor fi distribuite la domiciliu, vineri, sâmbătă sau duminică, începând cu orele 6.
Distribuirea sfintei lumini se va face de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune, sâmbătă, începând cu ora 20.00.
Prețurile în turismul Românesc, mai mari decât cele din străinătate! Dan Negru a făcut o comparație. „După ce trece totu... Oana Radu a fost jignită și umilită, în public, de bărbatul care îi cucerise inima: „A spus-o tare, de față cu toată lum...