Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Legea carantinei s-ar putea modifica! În cât timp ar putea fi contestată decizia de izolare

Legea carantinei s-ar putea modifica, astfel încât să prevadă instituirea unui termen de 24 de ore în care un pacient asimptomatic sau simptomatic să poată contesta, în instanţă, decizia de izolare luată de autorităţi.

Legea carantinei s-ar putea modifica! În cât timp ar putea fi contestată decizia de izolare

profimediaimages.ro

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 136/2020, cunoscută drept Legea carantinei, a fost înregistrată luni în Parlament, de patru senatori.

„Stabilirea unui termen scurt, de cel mult 24 de ore, pentru introducerea unei acţiuni judiciare este justificată de faptul că izolarea persoanelor nu poate depăşi 48 de ore.

Modificarea operată va permite creşterea eficacităţii mecanismului de contestare a actului administrativ individual, astfel încat soluţionarea acestuia să se poată realiza de catre instanţa de judecată în interiorul celor 48 de ore”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Alertă, de la doctori! O nouă tulpină de coronavirus se răspândește în Europa! Ce se întâmplă dacă te infectezi cu ea. „Este de 10 ori mai periculoasă!”

Pentru că în acest moment nu este prevăzut un termen de sesizare a instanţei, legea este interpretată diferit, motiv pentru care este nevoie de o aplicare unitară a măsurilor, potrivit Mediafax.

Răsturnare de situație colosală! Cercetătorii americani și israelieni, studiu bombă! Cum s-ar transmite coronavirusul, de fapt! „Acolo era cea mai mare concentrație!”

Termenul de 24 de ore va fi valabil şi în cazul proceselor aflate în curs de soluţionare la momentul intrării în vigoare a noilor prevederi.

Recomandari