Live acum
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Alertă, de la doctori! O nouă tulpină de coronavirus se răspândește în Europa! Ce se întâmplă dacă te infectezi cu ea. „Este de 10 ori mai periculoasă!”

O nouă tulpină de coronavirus se răspândește în Europa, Statele Unite ale Americii și părți din Asia, după o mutație ce a făcut virusul și mai contagios. Însă, cercetătorii au transmis și o veste bună.

„Este de 10 ori mai infecțioasă!”. Alertă, de la doctori! O nouă tulpină de coronavirus se răspândește în Europa! Ce se întâmplă dacă te infectezi cu ea

profimediaimages.ro

Această tulpină a noului coronavirus a fost numită D614G. Deși se transmite mai ușor, aceasta ar fi mai puțin letală.

Doctorul Paul Tambyah, consultant la Universitatea Națională din Singapore și președinte al Societății Internaționale a Bolilor Infecțioase, susține că apariția acestei tulpini în unele părți din lume a coincis cu scăderea numărului de decese, în rândul persoanelor infectate.

„Poate că este un lucru bun să avem un virus care se transmite mai ușor, dar este mai puțin letal”, a spus expertul.

„Interesul unui virus, dacă pot să spun așa, este să infecteze cât mai mulți oameni, dar nu să îi ucidă, pentru că acesta depinde de gazda lui, pentru mâncare și adăpost”, a adăugat el.

Cercetătorii au descoperit mutația în februarie. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), noua tulpină a circulat în Europa și America.

Descoperire alarmantă, despre coronavirus! Ce boală gravă ar produce la copii. „I-ar putea urmări toată viața. Unele celule importante ar putea fi distruse”

OMS a transmis că nu există dovezi potrivit cărora mutația ar fi dus la forme mai severe de COVID-19.

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

Un doctor chirurg din Malaezia a atras atenția că noua tulpină de coronavirus este de zece ori mai periculoasă în ceea ce privește răspândirea decât cea inițială și că vaccinurile ce se află în pregătire ar putea să nu mai funcționeze.

Alți experți, însă, susțin că mutațiile nu ar putea schimba virusul atât de mult încât vaccinurie ce se află în pregătire să fie ratate din start.

Recomandari