Antena Căutare

Legea picnicului prevede amenzi usturatoare

Deputatii Sulfina Barbu (PDL), Carmen Moldovan (PSD), Adriana Saftoiu(PNL) si Attila Korodi (UDMR) au depus la Senat proiectul de lege privind desfasurarea activitatii de picnic.

Actul normativ defineste "activitatile de picnic", stabileste zonele apartinand domeniului public sau privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilitati si facilitati pentru desfasurarea activitatilor de picnic si stabileste cuantumul amenzilor pentru cei care incalca prevederile legale.

Potrivit proiectului, prin activitate de picnic se intelege "orice activitate de recreere desfasurata pe domeniul public sau privat al statului si/sau unitatilor administrativ-teritoriale, de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente, precum si, dupa caz, aprinderea sau nu a focului".

De asemenea, prin zone special amenajate se intelege - "zonele apartinand domeniului public sau privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilitati si facilitati pentru desfasurarea activitatilor de picnic si in care aprinderea focului este permisa", iar prin zonele indicate - "zonele din parcurile si padurile aflate in intravilanul oraselor, indicate in planul de zonare al parcului, in care activitatile de picnic, cu exceptia aprinderii focului, sunt permise".

Proiectul de lege stabileste totodata obligatiile persoanelor fizice care desfasoara activitatea de picnic, precum si sanctiunile in cazul incalcarii acestor obligatii.

Tot articolul, in Jurnalul National

Romanii folosesc medicamente de ultima generatie cu o intarziere de 3 ani... VIDEO! Resita: Bombe din Al Doilea Razboi Mondial, gasite langa scoala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x