Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Liber la vacanţă în străinătate, dar nu oriunde! În ce țări putem pleca în concediu, în următoarea perioadă

Avem liber la vacanţe în străinătate! Dar numai în ţările cu număr mic de infectări. Mai exact, nu vom mai intra în izolare la întoarcerea din ţările în care numărul de imbolnăviri în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la un milion de locuitori.

Plaje aurii, oraşe străvechi ori drumeţii prin mijlocul naturii. Indiferent de opţiuni, un lucru este cert: oamenii vor să călătorească din nou. O singură agenţie de turism face zilnic peste 50 de noi rezervări. Numărul ar putea creşte.

Klaus Iohannis a anunţat că avem liber la vacanţe în ţările cu un număr mic de infectări. Adică sub cinci cazuri la un milion de locuitori.

Deocamdată, în acest criteriu nu se încadrează Italia, Spania, Franța, Belga, Suedia, Olanda, Israel, Turcia, Polonia, Serbia, Portugalia, Irlanda sau Marea Britanie.

Vestea bună este că, pe lângă Bulgaria şi Grecia, putem să mergem în vacanţe şi în Cipru, Ungaria, Austria, Elveţia, Germania, Malta, Croaţia şi Muntenegru. Încă incerte sunt vacanţele în Cehia şi Albania.

Ultima zi de restricții, în România. Prelungirea stării de alertă, în pericol! Mesajul transmis de liderii opoziției

Vacanțele în țară, mai scumpe

În Sunny Beach, una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul bulgăresc, trebuie să știți că, la cererea guvernului, prețurile vor fi cu cel puțin 20 de procente mai mici. Oficial, sezonul estival se va deschide luni, pe 15 iunie.

În schimb în ţară, tarifele au crescut.

„Deja simțim prețuri cu cinci – zece la sută mai mari, e un lucru firesc. Atunci ai o cerere foarte mare presiunea pe hotelier e mai mare”, a spus Ciprian Enea, expert în turism.

Raed Arafat, informații de ultim moment despre noile măsuri de relaxare. De ce nu se deschid restaurantele, nici după 15 iunie?

Temători, mulţi români au renunţat la vacanţele în străinătate.

Tour-operatorii spun că cei care ar fi trebuit să plece în vacanţe peste hotare în lunile martie sau aprilie primesc vouchere şi, în baza lor, îşi pot reprograma concediile.

Recomandari