Raed Arafat, informații de ultim moment despre noile măsuri de relaxare. De ce nu se deschid restaurantele, nici după 15 iunie?

Raed Arafat a vorbit despre noile măsuri de relaxare. Ce restricții vor fi păstrate, după data de 15 iunie?

La Antena 3, Raed Arafat a anunțat că restaurantele nu se vor redeschide și a explicat de ce a fost luată această decizie.

„Rămân terasele deschise dar nu şi restaurantele în interior. Deci încă se aşteaptă pentru faza următoare. Asta e ce s-a discutat la acest moment, iar motivul e riscul de a răspândi în interiorul restaurantului pentru că e spaţiu închis, e aer condiţionat, e imposibil să stea lumea cu mască în spaţiul respectiv.

Totuşi e restaurant şi nu ai cum să faci acest lucru, aşa că riscul rămâne încă ridicat.

Alexandru Rafila, despre posibila stare de alertă, după 15 iunie. „O să putem să mergem în vacanță fără niciun fel de probleme, cu o condiție!”

Asta a fost discuţia cu colegii noştri şi din cauza asta a rămas pe terase, în aer liber, dar la restaurante să se aștepte.(...).

La fel, mall-urile se deschid, dar nu se deschid cinematografele, zonele de alimentaţie din interior şi zonele de joacă pentru copii”, a anunţat Raed Arafat, marți, la Antena 3.

Starea de alertă, prelungită după 15 iunie

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații de presă cu câteva zile înainte de etapa a treia de relaxare și a anunțat redeschiderea mall-urilor, dar și a grădinițelor și a creșelor private.

„Am luat în discuție posibile măsuri de relaxare și posibilitatea prelungirii stării de alertă. Considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare, adică unele restricții nu vor mai fi în vigoare din 15 iunie”, a anunțat Klaus Iohannis.

Mai multe informații, puteți citi AICI.

Klaus Iohannis anunță noi reguli pentru evenimentele private. Câte persoane vor putea participa la nunți sau botezuri după 15 iunie

Coronavirus în România. Câte cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 9 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.749 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.910 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 145 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.120 de persoane. Alte 96.398 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri