Căutare Live

Școlile de stat din România s-ar putea închide! Probleme mari în mai multe unități de învățământ

Învățământul românesc are un deficit îngrijorător de profesori, încât lipsă cadrelor didactice poate blocă învățământul de stat.

Învățământul românesc are un deficit îngrijorător de profesori, încât lipsă cadrelor didactice poate blocă învățământul de stat.

Mai exact, România va avea nevoie de 150.000 de profesori până în 2030, conform unui studiu realizat de Centrul European pentru Dezvoltarea Învățământului Vocațional.

În prezent, în școli predau 4500 de cadre didactice necalificate și aproape 2.000 de dascăli au atins vârstă pensionării, dar nu s-au retras pentru că nu are cine să-i înlocuiască.

E jale în școli pentru mulți elevi! S-a dat lege! Cine face asta, riscă exmatricularea!

Informatică este disciplină care duce cel mai mult lipsă de profesori calificați. Iar ținerii care sunt studenți la facultățile de profil preferă să se angajeze în companii care le oferă salarii competitive, scrie portalinvatamant.ro.

În acest context, România se bazează încă, pe un număr foarte mare de profesori care au atins ori se apropie de vârstă pensionării.

Milioane de copii din România sunt în pericol în timpul școlii. Există emanații puternice de radon, care pot cauza cancer!

Potrivit Eurostat, numărul profesorilor de la gimnaziu, cu vârste de peste 65 de ani s-a dublat din 2013 până în 2016. iar în învățământul primar,dacă în 2013 erau puțin peste 2000 de profesori cu vârstă peste 60 de ani, numărul acestora a ajuns în 2016 la 3700.

Educația va fi în anul 2030 pe locul 6 în topul celor mai căutate domenii de angajare, arată o prognoză realizată de Centrul European pentru Dezvoltarea învățământului Vocațional.

În plus, elevii români sunt învățați de 4.500 de persoane necalificate, angajate în școli.

Imaginile care au stârnit revoltă pe internet! Cum a ajuns un bebeluș de patru luni de zile să fie alăptat într-o mașină... Emoționant. Apelul disperat pentru bebelușul român părăsit într-un spital din Italia...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x