Antena Căutare

Locurile de munca vacante au scazut in trei ani cu 70.000 de posturi

Numarul locurilor de munca vacante in trimestrul al treilea a fost de aproape 30.000, in scadere cu aproximativ 70.000 de posturi comparativ cu perioada similara din 2008. Potrivit Institutului National de Statistica, numarul locurilor de munca vacante a crescut cu numai 4.400 fata de perioada similara anului trecut.

Ca si in primele doua trimestre ale anului 2011, in industria prelucratoare s-au concentrat peste o treime din numarul total al locurilor de munca vacante (9.900). In sanatate si asistenta sociala (3.000 locuri vacante) s-au inregistrat 11% din totalul posturilor vacante, in timp ce 10% dintre acestea s-au regasit in administratia publica (2.700 locuri vacante). Impreuna cu activitatea de invatamant (1.100 locuri vacante), sectorul bugetar insumeaza aproximativ o patrime (24,6%) din numarul total al locurilor de munca vacante.


Angajatorii au prezentat cea mai redusa cerere de forta de munca salariala in activitatile din industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (50 locuri vacante in fiecare din aceste activitati).

In ceea ce priveste numarul locurilor de munca vacante, in majoritatea activitatilor economice s-au inregistrat scaderi fata de trimestrul anterior. Cele mai relevante scaderi s-au produs in activitatile de comert cu ridicata si cu amanuntul (-400 locuri vacante), administratie publica, informatii si comunicatii, respectiv hoteluri si restaurante (-300 locuri vacante). Cele mai importante cresteri ale numarului de locuri de munca vacante s-au inregistrat in activitatile din industria prelucratoare (+900 locuri vacante), respectiv in invatamant (600 locuri vacante).

Activitatile profesionale, stiintifice si tehnice au inregistrat cele mai semnificative scaderi fata de trimestrul similar al anului 2010 (-400 locuri vacante), urmate de cele din domeniul intermedierilor financiare si asigurarilor(-300 locuri vacante).

Cresteri importante ale numarului locurilor de munca vacante, comparativ cu trimestrul al doilea al anului 2010, au fost in industria prelucratoare (+1.400 locuri vacante) si in comert cu ridicata si cu amanuntul (900 locuri vacante).

sursa: Fin.ro

Record de temperatura scazuta la Joseni: -16°C... Incendiu la o conducta de gaze de langa Bragadiru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x