Anul acesta, masa de Paște va fi mult mai scumpă, din cauza creșterii prețurilor la alimente. Comercianții au mărit prețul alimentelor de bază pentru masa de sărbători.
Pe lângă legumele și fructele de sezon care sunt mult mai scumpe, acum și carnea de miel va fi o delicatesă dacă se va număra printre ingredientele preparatelor pentru Paște.
Românii au fost surprinși să vadă prețul roșiilor în piețe și prețul căpșunilor la tarabe, iar acum sunt indignați din cauza scumpirii cărnii de miel.
Care e prețul pentru carnea de miel în principalele județe din țară
Prețul unui kilogram de carne de miel a ajuns până la 70 lei, iar șansele ca prețul să mai crească până la Paște sunt destul de mari.
Dacă veți lăsa cumpărăturile de Paște pe ultima sută de metri, atunci cu siguranță coșul tău de cumpărături va costa mult mai mult. Zilele viitoare prețurile vor urca și mai mult, acesta fiind motivul principal pentru care românii au început deja să stea la cozi imense în supermarket-uri și măcelării.
Citește și: Cât au ajuns să coste ouăle cu doar câteva zile înainte de Paște: „Diferența de preț nu este justificată”
Prețurile cărnii de miel variază de la un supermarket la altul, dar și de la un județ la altul. Cei care aleg să cumpere miei de la ferme, e posibil să se confrunte cu prețuri și mai mari decât cele care sunt afișate în magazine.
Cât costă carnea de miel cumpărată direct de la fermieri
Unul dintre motivele pentru creșterea prețurilor la carnea de miel este scumpirea hranei pentru ca aceste animale să se dezvolte sănătos și să ajungă în magazine carne de calitate.
Prin urmare, fermierii care au crescut mieii cu hrană de calitate vor urca prețurile per kilogram atunci când vor vinde un miel pentru Paște.
De asemenea, alte aspecte care trebuie luate în calcul atunci când vorbim de prețurile mari la carnea de miel sunt și creșterea prețurilor la energie și combustibil. Pentru un fermier, costurile pentru întreținerea unei ferme au crescut considerabil față de anul trecut.
Fermierii spun că și forța de muncă se găsește greu și le este dificil să găsească ciobani. Și acest lucru a contribuit la urcarea prețului cărnii.
Citește și: Metode inedite de a vopsi ouăle pentru sărbătorile Pascale. Se poate implica întreaga familie
Prețul pentru un kilogram de miel în viu este cuprins între 22-24 lei per kilogram. În București, în măcelării și supermarket-uri, prețul pentru un kilogram de carne de miel variază între 45-50 lei. În Timișoara, românii găsesc la rafturi carnea de miel cu 50 lei per kilogram, în timp ce în Mureș se vine cu 55 lei kilogramul.
În Arad, carnea de miel se vinde la raft în supermarketuri cu prețuri cuprinse între 60-70 lei. În Constanța, românii cumpără carnea de miel din supermaketuri cu 50-60 lei per kilogram, dar dacă aleg să cumpere în viu, prețul este mai mare decât în București, acesta fiind de 25 lei per kilogram.
În Mehedinți este momentan cel mai mic preț la raft pentru un kilogram de carne de miel, acesta fiind de 40 lei.
Citește și: Ce se dă de pomană în Sâmbăta Floriilor. Gospodinele se pregătesc de acum
În Alba Iulia, carnea de miel din magazine costă între 45-50 lei per kilogram. Locuitorii din Sibiu vor scoate din buzunare între 50-55 lei pentru un kilogram de carne de miel din supermarket. În Dolj, supermaketurile afișează prețuri cuprinse între 40-50 lei pentru carnea de miel de la raft.
Program magazine de Florii 2024. Când e deschis la Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Selgros și restul supermark... Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketu...