Antena Căutare

MAE, ingrijorat de escaladarea violentelor in Israel si Fasia Gaza

Ministerul Afacerilor Externe si-a comunicat ingrijorarea privind escaladarea violentelor din Israel si Fasia Gaza si exprima compasiune pentru victimele ambelor parti, mentionand ca ministrul Titus Corlatean a avut o convorbire cu omologul israelian, iar oficiali ai Ministerului au discutat cu reprezentanti palestinieni la Bucuresti

MAE precizeaza intr-un comunicat de presa, citat de Mediafax, ca spera ca agresiunea Hamas va inceta si ca ambele parti se vor abtine de la escaladarea conflictului si vor da dovada de retinere.

"Este extrem de importanta evitarea escaladarii violentelor, acest lucru putand fi exploatat pe multiple fronturi de catre grupari din regiune cu agende diferite, care nu promoveaza stabilitatea si securitatea in regiune", a afirmat ministrul Corlatean, citat in comunicat.

Seful diplomatiei romane reitereaza sprijinul Romaniei pentru orice initiativa care are ca obiectiv relansarea procesului de pace in Orientul Mijlociu.

"In legatura cu acest subiect, ministrul Corlatean a avut joi o convorbire telefonica cu viceprim-ministrul si ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Avigdor Lieberman, la solicitarea sefului diplomatiei israeliene, in cursul careia a exprimat aceste elemente. De asemenea, ministrul roman a evocat declaratia emisa in cursul zilei de Inaltul Reprezentant pentru Politica Externa al UE, Catherine Ashton, la care Romania se asociaza deplin. Un punct principal al discutiei dintre cei doi ministri a vizat siguranta cetatenilor romani din Israel si Fasia Gaza. Ministrul roman a exprimat preocupare pentru situatia lor si a solicitat sprijinul Statului Israel pentru eforturile Romaniei de protejare a securitatii acestora. Vicepremierul israelian a exprimat sprijin deplin al Statului Israel pentru aceste eforturi. De asemenea, in cursul zilei de astazi, reprezentanti ai MAE roman au avut discutii cu reprezentanti ai statului palestinian la Bucuresti", se mai arata in comunicat.

Violentele au escaladat in Gaza si sudul Israelului dupa ce armata israeliana l-a ucis, miercuri, pe liderul aripii militare a Hamas.

Sursa: Antena 3

La Miercurea Ciuc a venit iarna: Minima de azi, -10 grade Celsius... Un primar din Calarasi ar fi vandut un pod pentru a strange bani de campanie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x