Antena Căutare

Mai multe gradinite din Capitala, pe lista clientilor depozitului de carne de cal din Blaj

Sansele ca multi romanii sa fi mancat carne de cal fara sa stie sunt tot mai mari. Una dintre cele opt probe ridicate din depozitul din Blaj a fost confirmata drept mezel de cal. Sapte restaurante si chiar gradinite din Capitala au fost pe lista clientilor.

Cinci zile au trecut de cand autoritãtile anuntau ca 100 de kilograme de carne de cal au fost descoperite intr-un depozit din Ilfov. Mezelurile proveneau din Blaj, asa ca toata marfa de acolo a fost pusa sub sechestru si trimisa la analize.

"Din cele opt probe, una a fost pozitiva pentru cabalina. MUSCA respectiv a avut 28 de kilograme", spune Ioan Tatucu, purtatorul de cuvant al DSV Alba.

Doar o parte mica din produsele livrate ca fiind "vrabioara de vita" mai multor en-gross-uri din tara. Unul dintre ele, din Stefanestii de Jos, a livrat mai departe carnea catre o gradinita din Capitala.

“Noi, in momentul in care am primit-o, carnea a fost returnata pentru ca nu a avut nici documentul de conformitate, nici datele de expirare. Carnea nu a ajuns niciodata la copii”, sustine Ana Stefan, PR managerul uneia dintre gradinite.

Carnea de cal a ajuns si la mai multe restaurante din Bucuresti, dar si la firme de catering. In retelele de trafic de cal scandalul a strarnit panica. Unii si-au aruncat marfa pe unde au apucat.

La inceput, autoritatile nu au stiut ce fel de carne este. Abia apoi, cand au venit primele analize de laborator, au inteles de ce a aruncat cineva atata carne in apele lacului Tarnita.

"Din investigatiile noastre, pe baza aspectului privind carnea, respectiv structura fibrei, aspectul grasimii, consistenta acesteia, sustin pentru carne de cal", spune Marian Mihaiu, sef de laborator la DSV Cluj.

Probe vor ajunge si in Capitala, pentru o confirmare finala.

EXCLUSIV! Lei crescuti la Suceava se vand cu 1.500 de euro, pe internet. Crocodilii se aduc la comanda... Vladimir Carpaci, judecatorul suprem al rromilor, inmormantat cu fanfara si bodyguarzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x