Antena Căutare

EXCLUSIV! Lei crescuti la Suceava se vand cu 1.500 de euro, pe internet. Crocodilii se aduc la comanda

Nici leii nu mai sunt ce-au fost. Pe piata bancara ei s-au devalorizat, iar pe piata animalelor, leul a devenit animal de companie. Internetul este plin de anunturi, iar tranzactia se poate face cu usurinta chiar daca legea interzice o astfel de vanzare. Reporterii Observator au demonstrat cum se pot cumpara animale salbatice de la un controversat om de afaceri din Moldova.

Pui de leu, femela, in varsta de cinci luni. Este marfa pe care omul de afaceri Dorin Soimaru vrea sa o vanda in schimbul a 1.500 de euro. Pretul nu e negociabil. Puii de leu sunt din productie proprie, nascuti in gradina sa zoologica din Ilisesti, Suceava.

Vanzatorul da asigurari ca leul nu e un animal periculos.

Omul de afaceri vrea sa fie sigur ca animalul lui va ajunge pe maini bune, asa ca ii invata pas cu pas pe poentialii stapani cum sa hraneasca puiul de leu: “El iti mananca pe timp de vara, acum la marimea lui, doua kilograme, doua kilograme si jumatate, depinde ce-i dai, daca ii dai carne cu os sau fara. Pe timp de iarna, daca il tii afara in conditii mai robuste, consuma mai mult”.

Cand vine vorba de transportul fiarei pana la Bucuresti, Dorin Soimaru pune la dispozitie si propria masina.

Intr-un anunt postat pe Internet, tot Dorin Soimaru vinde crocodili, cu 1.600 de euro. Momentan, nu mai are crocodili, dar daca cei interesati ofera un avans poate aduce astfel de fiare la comanda.

Situatia s-a schimbat cand omul de afaceri a fost contactat oficial de reporterii Observator pentru a da explicatii despre tranzactiile cu animalele salbatice: „Cui am dat un crocodil? Dati-mi o persoana, aratati-mi o persoana careia i-am vandut crocodili sau lei. Am avut cu mine vreun animal, ati vazut vreun animal?”.

Legea din Romania interzice comercializarea salbatice catre persoanele fizice neautorizate. Iar amenda poate ajunge la 20 de mii de lei noi.

“Gradinile zoologice au voie sa vanda animale salbatice numai persoanelor autorizate. Tranzactiile se pot face doar intre gradini zoologice sau gradini zoologice si circuri”, spune Kuki Barbulescu, directorul organizatiei Vier Pfoten.

In legea 191/2011, se arata ca "constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 10 mii de lei la 20 de mii de lei vanzarea de animale vii sau de material reproductiv catre institutii ori persoane neautorizate sa detina o gradina zoologica si care intentioneaza sa foloseasca aceste animale pentru activitati cu caracter economic. Fac exceptie animalele considerate domestice in Romania".

Dorin Soimaru este un personaj controversat in zona Moldovei. Si-a transformat ograda intr-o gradina zoologica privata unde are aproape 500 de animale salbatice.

Cod portocaliu de inundatii pentru bazinul Jiului... Mai multe gradinite din Capitala, pe lista clientilor depozitului de carne de cal din Blaj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x