Antena Căutare

Majorare alocații, decisă astăzi. Ce se va întâmpla cu banii copiilor

Majorare alocații, decisă astăzi! Curtea Constituțională analizează azi sesizarea depusă vineri de către președintele Klaus Iohannis cu privire la bugetul de stat pe 2019. 

Majorare alocații, decisă astăzi. Ce se va întâmpla cu banii copiilor
alocatii 2019

Majorare alocații, decisă astăzi! Curtea Constituțională analizează azi sesizarea depusă vineri de către președintele Klaus Iohannis cu privire la bugetul de stat pe 2019.

UPDATE: CCR a respins sesizarea lui Iohannis privind bugetul pe 2019, dar retrimite Parlamentului legea plafoanelor bugetare. În consecință, președintele țării a ales varianta trimiterii legii Bugetului înapoi în Parlament, pentru reexaminare.

UPDATE: 6 martie, ora, 11:48 Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019, însă a admis obiecţia sa în legătură cu plafoanele unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, anunță Mediafax.

Prima obiecție de neconstituționalitate pe legea bugetului a fost respinsă cu majoritatea de voturi, iar cea de-a doua obiecție referitoare la Legea plafoanelor bugetare a fost admisă cu unanimitate de voturi, potrivit Mediafax. Judecătorii CCR au motivat, după admiterea sesizării pe plafoanele bugetare, că nu a fost respectat parcursul legislativ.

Alocațiile copiilor pe 2019 se vor mări, așa cum prevede ordonanța de urgență a Guvernului. Data la care se vor face plățile nu a fost stabilită încă, deoarece bugetul de stat pentru anul 2019 a fost contestat la CCR.

Astăzi, 6 martie, Curtea Constituțională va analiza sesizarea privind bugetul de stat. Majorarea alocaţiilor depinde de verdictul CCR şi decizia pe care o va lua Klaus Iohannis cu privire la promulgarea bugetului pe 2019.

Iohannis reclamat faptul că legea bugetului încalcă legea fundamentală atât prin modul în care a fost adoptată, cât şi prin conţinutul său normativ. Majorarea alocaţiilor depinde de verdictul CCR şi de decizia pe care o va lua Klaus Iohannis cu privire la promulgarea bugetului pe 2019.

Alocații 2019. Guvernul a adoptat ordonanţa pentru majorarea alocaţiilor pentru copii din luna următoare celei în care intră în vigoare Legea bugetului de stat pe anul 2019. mai exact, de la data de 1 a lunii următoare intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe 2019, sumele pentru alocații vor fi acestea -

  • 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora;
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Pe 22 februarie, șeful statului a trimis CCR o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul în curs. În documentul transmis CCR, președintele arată, printre altele, că Legea bugetului a fost adoptată cu încălcarea rolului și atribuțiilor Consiliului Fiscal, care trebuia să emită o opinie cu privire la toate amendamentele admise pe parcursul dezbaterilor parlamentare. Mai mult, președintele Klaus Iohannis spune că nu a fost respectată nici atribuția Consiliului Fiscal de a emite o opinie cu privire la declarația de conformitate semnată de prim-ministru și ministrul Finanțelor Publice.

Legea bugetului de stat pe 2019, analizată azi de CCR. Ce se poate întâmpla

Dacă CCR găsește probleme în legea bugetului pe 2019, documentul se va întoarce în Parlament, unde se ca relua de la zero întreg procesul de dezbatere și aprobare.

În cazul în care CCR nu sesizează nereguli privind acest buget, legea va fi promulgată de către șeful statului. Legea se va aplica numai după apariția în Monitorul Oficial.

În același timp, președintele mai are viarianta de a retrimite în Parlament legea bugetului, pentru reluarea procesului de legiferare, indiferent de decizia CCR, potrivit avocatnet.ro.

Un medic ginecolog a fost bătut într-un spital din Galați! L-a trântit la pământ! Imagini șocante! Video... O elevă de 13 ani din Constanța a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătută cu sălbăticie de o colegă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x