Manevra spectaculoasă a lui Gheorghe Dincă în cazul Caracal: „Se vrea deturnarea anchetei”

Misterul se adâncește în cazul Caracal. Cu fiecare declarație dată anchetatorilor, răspunsurile lui Gheorghe Dincă nu fac decît să ridice mai multe întrebări. Este presupusul său complice, Ștefan Risipisceanu, doar o altă victimă a planului lui Gheorghe Dincă?

Este Ștefan Risipiceanu doar o unealtă în planul lui Gheorghe Dincă?

După luni de anchetă, anchetatorii încă nu au dovezi clare ale morții celor două adolescente dispărute din Caracal. Întregul dosar pare construit în jurul măturisirilor principalului suspect, Gheorghe Dincă. Dacă, inițial, acesta a negat orice contact cu Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, în cele din urmă, în timpul interogatoriilor, ar fi recunoscut că le-a omorât accidental, apoi intenționat, într-un acces de furie.

Mai mult, la sfârșitul lunii noiembrie, Gheorghe Dincă le-ar fi spus anchetatorulor că u a acționat singur, aruncând-ul în atenția oamenilor legii pe Ștefan Risipiceanu, un alcoolic fără familie, fără casă, care îl mai ajuta din când cu treburile gospodărești.

Însă, încă din luna august, criminologul Dan Antonescu spunea despre Dincă că este un personaj periculos, care minte foarte mult și face orice poate pentru a-i duce pe anchetatori pe piste false. Așa să fie și în cazul presupusului său complice?

Se pare că în timpul audierilor de la începutul lunii decembrie, Gheorghe Dincă ar fi făcut o criză de nervi și l-ar fi amenințat pe avocatuul familiei Melencu, Tonel Pop, că fiicele sale vor fi violate.

„Acest Dincă m-a amenințat timp de câteva minute, spre amuzamentul procurorilor. M-a amenințat, s-a repezit asupra mea. Acum procurorii ne sperie cu Dincă. Acesta mi-a spus că dacă am fete e posibil să fie vioate. Practic, era mână în mână cu procurorii, deoarece l-au lăsat minute în șir pentru a ne jigni. A sărit la mine”, a declarat Tonel Pop.

Complicele lui Dincă, o altă minciună a monstrului din Caracal?

DIICOT a anunțat reținerea lui Ștefan Risipiceanu, acesta fiind acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, în urma unui denunț făcut de Gheorghe Dincă pe 6 noiembrie. Cu toate că probele biologic îl pot plasa pe acesta în casa lui Dincă, singura dovadă a agresiunii sexuale este, și de data asta, mărturia principalului suspect.

La scurt timp după arestarea presupusului complice, avocatul lui Ștefan Risipiceanu a spus că decizia de arestare nu este definitivă și că o va ataca la Curtea de Apel București.

„Nu recunoaște nimic, nu a văzut pe nimeni. Despre relația cu Dincă a spus doar că se cunoșteau ca fiind vecini, atât. Nu pot să vă spun prea multe chestiuni din dosar, vă spun doar că nu sunt probe directe care să-l lege pe inculpat de săvârșirea vreunei fapte. (..) Nu are cum să regrete dacă nu a recunoscut. A perceput-o ca pe o răutate din partea lui Gheorghe Dincă (n.red. declarația dată împotriva lui), în sensul că de abia acum, la patru luni de când s-a declanșat acest caz, abia acum vrea să îl ia și pe el după”, a declarat acesta.

Gheorghe Alexandrescu, medic legist cu 44 de ani de experiență în medicina legală, fost șef al Laboratorului de Prosectură al Institutului Național de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici”, a precizat, pentru EvenimentulZilei:

„Reacţia iniţială a suspectului Gheorghe Dincă fiind de negare fermă a unor crime – chiar dacă acesta păstra în mod suspect resturi biologice sugerând incinerarea unui cadavru, după contactul cu un personaj nedeconspirat de către anchetatori, suspectul și-a asumat săvârşirea la indigou a două crime, aspect ce ridică multe semne de întrebare. Simpla asumare din remuşcare faţă de faptă, ar putea fi o asumare pentru acoperirea adevăraţilor autori, deturnarea mersului anchetei.”

Ultimele știri