Antena Căutare

Manualele scolare vor putea fi inlocuite cu e-book-uri

Educatia romaneasca face cunostinta cu tehnologia. Guvernantii spun ca manualele actuale nu mai sunt bune, asa ca ar putea fi in curand inlocuite. cu e-book-uri. Bani ar fi, de la Uniunea Europeana. Insa ar putea fi si probleme. Multi profesori nu se impaca cu noile tehnologii.

Inainte de a preda de pe noile e-book-uri, profesorii trebuie sa invete mai intai cum se folosesc. La fel si unii elevi. Cei mai multi tineri nu vor avea insa probleme. sunt invatati deja cu telefoanele inteligente.

Aici intervin editurile. Din cele 600 de milioane de euro, la cat a fost estimat intregul proiect, o parte se va duce catre digitalizarea manualelor.

Reprezentantii din Ministerul Educatiei sustin ca noul sistem ar aduce economii de patru milioane de euro anual. Atat costa retiparirea manualelor degradate. Iar banii castigati ar intra tot in programul de dotare a scolilor cu cititoare de e-book-uri. Si in digitalizarea cartilor. In acest moment, elevii nu ar avea multe optiuni de lectura pe e-book. Oferta de carti virtuale in limba romana este destul de redusa.

Totusi, proiectul ar putea fi implementat chiar de anul viitor, insa nu in toate scolile. Primii care ar beneficia de aceste achizitii sunt elevii din liceele cu promovabilitate mare la BAC.

Haine de blana facute in Romania, in magazinele de fite din Europa... Becuri economice pentru satenii din Ialomita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x