Antena Căutare

Marcel Ciolacu, anunț important pentru seniori. Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2024: „Vor crește și cu 40%”

Prim-ministrul României a anunțat cu cât vor crește pensiile începând cu 1 ianuarie 2024. Potrivit lui Marcel Ciolacu, unele pensii vor fi majorate și cu 40%.

Marcel Ciolacu, anunț important pentru seniori. Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2024: „Vor crește și cu 40%” Galerie
Marcel Ciolacu, anunț important pentru seniori. Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2024: „Vor crește și cu 40%” | Hepta

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, pentru Digi24 că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2024. Potrivit Prim-ministrului, veniturile seniorilor vor crește, la începutul anului următor, cu cel puțin 5%. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu susține că unele pensii vor fi majorate chiar cu 20% sau cu 40%, potrivit Antena 3.

Citește și: Alertă alimentară! A fost găsită telemea cu E.Coli, Stafilococ și Salmonella

Premierul Marcel Ciolacu anunță majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024

Premierul României susține că obiectivul reformei este de a elimina cât mai multe inechități din interiorul actualei legi a pensiilor, măsură convenită cu Comisia Europeană. Mai mult, Marcel Ciolacu promite că, începând de anul următor, nu vor mai exista pensii de 1.000 de lei:

„Nu putem condamna niște oameni care au prins un anumit sistem la subzistență, doar pentru că așa erau regulile pe timpul comunismului.”, a spus Premierul României la Digi24.

„Vor fi majorate pensiile cu prioritate. Regula de bază a Comisiei, în momentul acesta, este pentru pensiile generale, să majorăm pensiile și să închidem din inechitățile din interiorul legii. Eu îmi doresc ca până la 1 ianuarie să am promulgată legea pensiilor, întreaga reformă a pensiilor, prevăzută în cererea de plată numărul patru. Există trei variante făcute cu Banca Mondială. Eu merg în acest moment pe primul scenariu pe care l-am convenit cu Comisia.”, a precizat Marcel Ciolacu, potrivit surselor citate mai sus.

Potrivit Premierului României, prioritatea numărul unu este închiderea inechităților:

„De exemplu, sunt oameni care au muncit 30 de ani, dar au pensia de 1.500 de lei. Deci ei au anii de muncă închiși, nu exista contribuție pe timpul lui Ceaușescu. Să-l scot din mormânt să-l cert? Nu pot. Așa era sistemul comunist. Trebuie să venim cu un sistem astfel încât oamenii aceștia...nu mai sunt foarte mulți, dar sunt niște inechități. Este prima variantă. Eu îmi doresc să intre în vigoare de la 1 ianuarie și se va încadra într-un procent, pe întreaga anvelopă a pensiilor în România, care este de o sută de miliarde de lei, cu o creștere de 15%. Oricum o să fie cu minim inflația luată în calcul. Ar fi incorect față de pensionari să nu se vină cu această indexare.”, a mai transmis Marcel Ciolacu, potrivit surselor citate mai sus.

„Cele pe contribuție și pensiile mari, și ele trebuie să aibă o mărire, nu va fi atât de mare, poate va fi de 5%, altele mici vor crește cu 40% sau 20%, dar se va explica foarte clar. Nu am nicio reținere să revin, după ce avem draftul deja trimis la Comisie, vom avea primul feedback, o să venim în spațiul public și presupun că dna ministru îl va explica.”, a concluzionat premierul Marcel Ciolacu, citat de sursele menționate mai sus.

Citește și: Ce avere are Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui. Este în arest preventiv, după ce a fost prins în flagrant de DNA, luând mită

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Alertă alimentară! A fost găsită telemea cu E.Coli, Stafilococ și Salmonella... Nota de plată uriașă a unei cliente la Taverna Racilor. Numai o apă costă 25 de lei, în controversatul restaurant al lui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x