Antena Căutare

Ministrul de Interne, Marcel Vela, după anunțul despre starea de urgență! „Urmează zile complicate. Așa puteți contribui fiecare dintre voi la reducerea riscului de contaminare cu coronavirus” - Video

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis un mesaj către toți românii, duminică, după anunţul legat de instituirea stării de urgenţă în țară, începând de luni. A explicat măsuri ce au fost luate, precum și ce ar trebui să facă oamenii pentru a se proteja și pentru a-i proteja pe alții.

„Ştiu că presupune schimbarea modului de viaţă. Trebuie să conştientizăm că este spre binele nostru, al tuturor. Vreau să fac un apel a calm și la solidaritate! Este momentul să fim uniţi, toleranţi! Suntem şi vom fi la datorie!”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, starea de urgenţă permite autorităţilor să ia cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea răspândirii coronavirusului.

„Fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare şi de îmbolnăvire. Vă rog să evitaţi deplasările care nu sunt necesare, contactul cu alte persoane, informaţi-vă din surse oficiale, a mesajelor scrise de oameni inconştienţi sau care au interese obscure. Situaţia este sub control, am suspendat transporutrile din Italia, am închis şcolile, am limitat întâlnirile publice", a mai spus Marcel Vela.

În acest context, Marcel Vela a spus că una dintre măsuri presupune ca toate persoanele asimptomatice care intră în România din ţări cu cel puţin 500 de cazuri confirmate merg în izolare.

„Se aprobă izolarea la domiciliu pentru toate persoanele care vin din ţări unde sunt confirmate cel puţin 500 de cazuri de Covid-19, incepând de astăzi, ora 21:00, ora României”, a transmis Marcel Vela.

De asemenea, inspectoratele teritoriale de muncă vor verifica dacă este respectată măsura decalării programului de lucru pentru reducerea riscului de contaminare pe timpul deplasării la serviciu.

Totodată, se suspendă până în 31 martie organizarea târgurilor de maşini.

„Urmează zile complicate pentru cei din teren, pentru medici, personal din unitățile sanitare, dar și pentru pompieri, polițiști si jandarmi. Le mulțumesc! Voi face tot posibilul pentru a le asigura resursele. Puteţi sprijini efortul nostru rămânând acasă. (...) Suntem o naţiune puternică, haideţi să arătăm împreună acest lucru””, a mai spus Marcel Vela.

Urmăriți declarațiile integrale făcute de Marcel Vela, în clipul de mai sus, din „Observator”.

„Se moare în fiecare zi! E inevitabil! Vom fi toți infectați! Îmi este frică. Am doi copii. Vor în brațele mele, iar eu ... Stare de urgenţă! Acestea sunt țările din care, la intrarea în România, se intră direct în izolare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x