Mare atenţie dacă petreceţi la munte zilele acestea! Turiștii pot plăti dublul sejurului dacă încalcă aceste reguli

Cuprinşi de atmosfera feerică şi dornici de distracţie, e uşor să uitaţi de masca de protecţie sau de distanţare. Amenda poate chiar să depăşească suma plătită pentru sejur. Cea mai căutată staţiune a fost Sinaia, unde locurile de cazare libere sunt aproape epuizate.

Mare atenţie dacă petreceţi la munte zilele acestea! Turiștii pot plăti dublul sejurului dacă încalcă aceste reguli

shutterstock

Acolo unde nu merge cu vorba bună, autorităţile vin cu amenzi. În Sinaia, pentru turiştii indisciplinaţi, care nu poartă masca de protecţie corect, nu respectă distanţa socială sau refuză să plece de pe pârtii când acestea se închid, vacanţa poate aduce un cost suplimentar considerabil, notează Observator.

"În Sinaia, pârtiile se închid la ora 17:00, iar sfatul nostru este să respectaţi acest program. În caz contrar, vă puteţi alege cu sancţiuni destul de mari de la jandarmii montani. Amenzile ajung chiar şi până la 2.500 de lei", spune Vali Stan, reporter Observator.

Citește și: Se deschid pârtiile din Sinaia. Care sunt regulile impuse de pandemie și ce trebuie să faci

În privinţa păstrării distanţei, turiştii nu şi-au făcut prea multe griji. Pe pârtii, în ajunul Crăciunului, a fost loc suficient pentru toată lumea. Inclusiv la transportul pe cablu, aglomeraţia nu a mai fost ca în alţi ani. Fără multă lume şi fără incidente, Hera, câinele salvamontului din Sinaia a avut timp de joacă şi de şedinţe foto cu turiştii.

Cum va fi vremea la munte?

Atracţia principală a fost însă zăpada din belşug. Turişti cazaţii chiar şi la o oră distanţă de mers cu maşina au făcut naveta ca poată schia aici.

Citește și: Cât vor costa vacanțele la munte de sărbători. Proprietarii au anunțat din timp prețurile

În timp ce în Poiana Braşov hotelierii cam fluieră a pagubă, în Sinaia sunt aşteptaţi oaspeţi chiar şi în seara de ajun.

Meteorologii spun că vremea la munte e de partea turiştilor. Începând de sâmbătă a început ninsoarea şi se va depune un strat consistent de zăpadă.

Ultimele știri