Antena Căutare

Se deschid pârtiile din Sinaia. Care sunt regulile impuse de pandemie și ce trebuie să faci

După câteva zile în care a nins abundent, s-a depus un strat gros de zăpadă la Cota 2.000, din Sinaia. Pârtiile tocmai sunt pregătite de a primi turiștii și pasionații de ski pentru distracție. Însă, trebuie știut că și la o așa înălțime pandemia impune reguli

Se deschid pârtiile din Sinaia. Care sunt regulile impuse de pandemie și ce trebuie să faci Galerie
Se deschid pârtiile din Sinaia. Care sunt regulile impuse de pandemie și ce trebuie să faci | shutterstock

Accesul în telegondola care urcă în Bucegi, la cota 1400 și apoi la Cota 2000 se va face cu reducerea la jumătate a capacității.

De vineri, 18 decembrie, s-au deschis pâtiile din Sinaia, puțin drumul de Vară și pârtia Furnica, deoarece pe versantul estic nu este suficientă zăpadă. Important de reținut este că se poate veni cu autobuzele de la gară, direct la telegondolă pentru a evita aglomerația din parcare.

Lungimea totală a pârtiilor care vor fi disponibile începând de vineri în Valea Soarelui şi Valea Dorului este de 13 kilometri. Asttfel de utilaje sunt folosite pentru uniformizarea stratului de zăpadă şi bătătorirea pârtiilor.

Citește și: Sărbători de iarnă. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Pârtiile de ski rămân deschise în perioada sărbptorilor de iarnă, dar vor exista restricții

Astfel că, oamenii nu se vor mai putea aduna multi în cabine, acestea vor funcționa la capacitate redusă cu regulile de distanțare socială impuse. De asemena, oamenii vor avea obligația de a-și acoperi nasul și gura.

Mai mult, cei care vor să se bucure de ski trebuie să știe că au obligația de a se îmbrăca cu echipamentul corespunzător, iar pentru începători trebuie să apeleze la un monitor de ski pentru a învăța primele tehnici și mișcări pentru a nu se accidenta.

Citește și: Ce fel de cadouri să faci de Crăciun, fără să dai prea mulți bani. Iată pe ce poți cheltui mai puțin

Cei care vor să schieze, trebuie să ştie că în acest moment, în Poiana Braşov nu sunt pârtii deschise. Sunt deschise însă cinci în Azuga şi Valea Prahovei. Şi în Gorj sunt condiţii perfecte de schi la Rânca. În Cluj puteţi schia la Mărişel, iar în Maramureş la Cavnic.

Prognoza meteo 18 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Rețetă de cannoli cu cremă de mascarpone și fructe, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x