Live acumChefi la cutite Sezonul 9 (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

”Soțul meu a murit dimineață de coronavirus, nu era bolnav. Eu cu fata suntem în spital." O asistentă din Suceava, depistată pozitiv, își strigă durerea

O asistentă din Suceava, zone devenită focar de coronavirus în România, după ce mai mulți medici ai spitalului județean s-au infectat cu Covid-19, își urlă durerea. Se află în spital cu fiica sa, ambele depistate pozitiv. Soțul i-a murit, deși nu era bolanv, cel mai probabil tot infectat cu virusul mortal. 

Coronavirus în România

Hepta

”Sunt asistentă la Spitalul din Suceava. Soțul meu acum a murit. Vreau să plec, să dau certificatul de naștere. Să rezolve lucrurile la tribunal. Soțul meu nu era așa grav, eu eram mai grav. Eu sunt bine, el era cu viroză pulmonară, puțin răcit. A murit de dimineață, la 51 de ani. Eu și copilul meu suntem bine”, a povestit femeia, printre lacrimi, la Antena 3.

Citește și: Medici și asistente din Suceava "Nu vor să ne facă teste ca să venim la muncă în continuare"

Apel către autoritățile din Suceava: "Nu transformaţi Iaşiul şi Moldova în Lombardia României"

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, cere autorităţilor centrale să ia măsuri pentru blocarea extinderii focarului de Covid-19 apărut la Suceava, precizând că trebuie oprit transferul pacienţilor de la spitalul din Suceava către spitale din Iaşi, Botoşani şi Neamţ.

“Nu transformaţi Iaşul şi Moldova în Lombardia României! Solicit autorităţilor centrale luarea tuturor măsurilor pentru blocarea extinderii focarului de COVID-19 apărut în nordul ţării, cu atât mai mult cu cât relocarea pacienţilor de la Spitalul Judeţean din Suceava către alte spitale din Iaşi, Botoşani sau Neamţ ar putea conduce la răspândirea noului virus“, scrie pe Facebook preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

El adaugă că este îngrijorător ceea ce s-a întâmplat la Suceava şi consideră că relocarea pacienţilor către spitale din alte zone nu este cea mai bună soluţie.

Maricel Popa precizează că există riscul major de a fi infectate şi alte spitale şi că “am putea ajunge în situaţia nefericită ca toată regiunea Nord-Est să devină Lombardia României“.

Citește și: Medic în lacrimi: "Ni s-a spus să-i lăsăm să moară pe cei bătrâni!" Sistemul medical din Spania, în topul celor mai bune din lume, este în colaps

Peste 80 de medici și asistente din Suceava, infectați cu coronavirus

Echipa Ministerului Sănătăţii care a verificat situaţia de la Spitalul Judeţean Suceava, unde peste 80 de medici şi asistente au fost infectate cu coronavirus, a decis închiderea unităţii medicale în următoarele 48 de ore pentru dezinfecţie. Cei 124 de pacienţi cre mai sunt internaţi în spital, unii infectaţi cu COVID, vor fi transferaţi spre alte unităţi medicale.

Recomandari