Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Asistentă medicală din Suceava, în lacrimi: "As putea fi infectată, nu vor să ne facă teste ca să venim la muncă în continuare. Dacă ies pozitive?"

Spitalul Județean din Suceava pare să fie un focar de infecție cu coronavirus, un fel de Lombardia a României, la nivel mai mic. Cadrele medicale sunt disperate și cred că li se ascunde adevărul. O asistentă, în lacrimi, a mărturisit că nu li se fac teste de Covid-19 pentru ca personalul medical să vină în continuare la lucru. Situația este dramatică!

Medici epuizați în lupta cu coronavirus. Foto ilustrativ

Twitter

Asistenta Spitalului Județean din Suceava a făcut o declarație la Antena 3, în care își urlă disperarea. Sunt medici și personal medical cu familie și copii acasă.

Citește și: "În mai putin de o lună ajungem ca Italia. Nouă apa și săpunul ne lipsesc!" Medicul Adrian Streinu Cercel, reacție dură în fața românilor

Se tem că i-ar putea îmbolnăvi pe cei dragi, dar și alți pacienți, în cazul in care ar fi depistați pozitivi. Li s-a spus că nu sunt teste, însă, spune femeie, adevărul ar fi altul.

”Ne-au spus că nu mai sunt teste. Asistenta șefă plângea și ea și i-a spus că nu sunt teste. Adevărul este altul, sunt teste nu vor să ne mai facă teste ca să venim să lucrăm. Dacă vom fi testați suntem obligați să stăm în izolare 14 zile și atunci spitalul nu mai are oameni. Fac asta doar ca să venim să lucrăm în continuare! Ce să facem?", a declarat femeia, care a dorit să rămână sub anonimat.

Citește și:

Medic în lacrimi: "Ni s-a spus să-i lăsăm să moară pe cei bătrâni!" Sistemul medical din Spania, în topul celor mai bune din lume, este în colaps

Asistentă medicală din Suceava: "Colegilor le este frică să vorbească"

Asistenta a dezvăluit și faptul că tot personalul medical se teme să vorbească, asta pentru că nimeni nu vrea să rămână fără loc de muncă.

"Vă rog să mă credeți, vă spun cu mâna pe suflet, eu vreau doar să știu dacă familia mea are ceva. Dacă nu are, eu mă autoizolez și vin să lucrez, că nu îmi e greu. Sunt instruită. Am familie, am părinți în vârstă, am copil. Foarte mulți colegi vor să vorbească dar le e frică, le e frică pentru că toți avem familie, rate la bănci și ne trebuie locuri de muncă”, a spus o asistentă, sub protecția anonimatului, exclusiv pentru Antena 3.

Recomandari