Antena Căutare

Judecătoarea din cazul tinerilor uciși în localitatea 2 Mai a fost înlocuită. Cazul se va relua de la zero

Procesul lui Vlad Pascu, cel care, sub influența substanțelor interzise, a ucis doi tineri și a rănit alți trei în accidentul de la 2 Mai, a fost amânat până pe 7 iunie. O nouă judecătoare a preluat cazul.

colaj judecătoarea ancuța ioana popoviciu, roberta dragomir, sebastian olariu, vlad pascu înconjurat de jurnaliști Galerie
Cazul Pascu se reia cu un complet de judecată diferit | Antena 1

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a fost recuzată, iar cazul lui Vlad Pascu a fost preluat de Carmen Claudia Berevoescu. Potrvit Digi24, aceasta deține și funcția de președinte al Judecătoriei Mangalia.

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a fost transferată la Judecătoria Constanța, după ce Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat solicitarea de transfer. Aceasta își poate începe activitatea de la data de 1 iunie.

Citește și: La ce sumă se ridică despăgubirile cerute de victimele lui Vlad Pascu în accidentul din localitatea 2 Mai. Cine plătește

Judecătoarea din cazul tinerilor uciși în localitatea 2 Mai a fost înlocuită. Cazul se va relua de la zero

CSM a resprins la data de 24 aprilie cererea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei. Inspecția Judiciară se autosesizase după ce aceasta întrebase la unul dintre termene dacă Sebastian Olariu se află în sală și a cerut să-i prezinte buletinul.

De asemenea, părinții victimelor au declarat că judecătoarea a intrat în sală nepregătită și mestecând ostentativ gumă. La cel mai recent termen, judecătoarea Popoviciu a întrebat-o pe mama Robertei dacă a fost la înmormântarea acesteia.

Sebastian Olariu este unul dintre tinerii studenți uciși de Vlad Pascu în noaptea teribilului accident. Acesta, alături de Roberta Dragomir și-au pierdut viața, iar alți trei tineri au fost răniți.

Citește și: Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu face o nouă gafă în timpul procesului din cazul 2 Mai. Ce a întrebat la cel mai recent termen

Părinții lui Sebastian Olariu au depus cererea de recuzare a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, după seria de gafe din timpul proceselor. Decizia de recuzare a acesteia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Mangalia și nu poate fi contestată.

„Am jucat ultima carte. Am zis că dacă ea nu va fi mutată, să mai avem încă o şansă şi şansa a fost de partea noastră, am văzut că au recuzat-o. Sper mâine să se amâne şi acest judecător să o ia de la zero că tot ce s-a întâmplat până acum nu a fost nimic bine”, declara Valentin Olariu, conform ObservatorNews.ro.

Alina Gorghiu, Ministrul Justiției, întrebată despre cazul Vlad Pascu, a răspuns: „Nu-mi cereţi să mă pronunţ pe dosare, însă, din punctul meu de vedere, este o uşurare că această procedură îşi va urma cursul fără judecătoarea care a creat atâta emoţie negativă în spaţiu public.”

De asemenea, avocata familiei Olariu va depune o nouă cerere de schimbare a încadrării juridice, conform Libertatea.

Citește și: Vlad Pascu, sancționat disciplinar în închisoare. Cum a fost pedepsit și de la ce a pornit

În întâlnirea care a avut loc astăzi, judecătoarea Carmen-Claudia Berevoescu l-a întrebat pe inculpat dacă vrea să declare ceva, însă acesta a refuzat. De asemenea, instanța a precizat că Vlad Pascu trebuie să fie prezent în sală la următorul termen.

Vlad Pascu a fost și astăzi în sala de judecată. A fost pentru prima dată de la începerea procesului când s-a aflat în fața părinților Robertei și ai lui Sebi. El a purtat un costum negru și a fost păzit de doi angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Citește și: Imagini emoționante de la marșul organizat în memoria tinerilor uciși de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai

Jean Andrei, unul dintre avocații săi, a cerut instanței să fie menținute toate actele de procedură efectuate până acum, iar procesul să meargă mai departe.

Iar Adrian Bendeac, celălalt avocat al său, a declarat că nu se opune reaudierii părților civile. De asemenea, acesta a precizat că au fost plătite deja daunele spitalelor care au cerut decontarea spitalizării răniților în accident.

Instanța a anunțat că părinții tinerilor uciși în accident, cât și cei trei răniți vor fi reaudiați.

La începutul săptămânii, și părinții lui Vlad Pascu s-au prezentat la Tribunal în dosarul în care sunt audiați.

Rezultate Loto azi, 23 mai 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Salarii mai mari pentru o anumită categorie de români de la 1 iunie 2024. Ce anunță Marcel Ciolacu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x