Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30X Factor

Vei purta mască din 15 mai. Atenție, poate provoca acnee sau chiar herpes. Sfaturi utile de la dermatologi

Masca devine obligatorie odată cu intrarea în starea de alertă. Toţi românii care merg la muncă sunt obligaţi să o poarte în spaţiile închise, la fel și cei care merg la supermarket sau folosesc mijloacele de transport în comun. Dincolo de eficienţa dovedită, masca de protecţie poate provoca şi probleme precum acnee sau chiar herpes.

Masca poate cauza probleme pielii. Care sunt sfaturile dermatologilor

Hepta/Foto ilustrativă

Specialiştii ne dau acum câteva sfaturi care să ne ajute să intergrăm cât mai uşor noul accesoriu în viaţa de zi cu zi.

La coafor, în mijloacele de transport in comun, la cumpărături sau la muncă. în era coronavirusului, măştile de protecţie devin accesoriu obligatoriu. Purtate corect, deasupra nasului şi al gurii pot reduce drastic transmiterea noului coronavirus, spun specialiştii.

Citește și: Măștile de protecție, obligatorii, din 15 mai! Unde vor fi obligați românii să le poarte - VIDEO

Medicii atrag însă atenţia asupra unor "efecte secundare" ale măștilor

"S-a remarcat o creştere a dermatitelor iritative pentru că ce se găseşte sub mască sunt vapori, umezeală şi secreţii", explică ANCA SIMIONESCU, medic dermatolog.

Cu toate acestea masca va fi obligatorie în câteva zile. Se ia în calcul o derogare doar pentru cei care suferă de boli respiratorii. Noul accesoriu este asociat cu un disconfort crescut de majoritatea europenilor. Purtătorii de ochelari se numără printre cei mai nemulţumiţi.

Citește și: Care sunt măștile neconforme, care se vând cu cel puțin 4 lei în România. Protecția Consumatorului a făcut lista! Ai grijă ce cumperi!

Sfaturi pentru a impiedica apariția iritațiilor sau a dermatitelor

Pentru a permite pielii să respire doctorii le recomandă femeilor să renunţe la fondul de ten. Rujul sau balsamul de buze ar trebui, de asemenea, evitate şi chiar guma de mestecat. Mentolul poate irita. Bărbaţii ar putea fi nevoiţi să renunţe la barbă.

Nu doar oamenii ci şi tehnologia poate fi "antrenată" să se adapteze noii realităţi. O firmă de securitate cibernetică din China a publicat un tutorial pentru utilizatorii de telefoane cu funcţie de recunoaştere facială. Pentru ca aparatele să îi recunoască şi cu mască.

Recomandari