Cifrele care arată dezastrul din sistemul medical. Câți medici s-au îmbolnăvit de coronavirus și câte decese s-au înregistrat în rândul personalului

Criza sanitară declanșată de coronavirus se adâncește în România, iar cele mai multe persoane infectate sunt cadre medicale, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.

Cifrele care arată dezastrul din sistemul medical. Câți medici s-au îmbolnăvit de coronavirus și câte decese s-au înregistrat în rândul personalului

Potrivit sursei citate, unul din șapte cazuri de infectare cu noul coronavirus se înregistrează în rândul personalului medical. Astfel, de la începutul epidemiei, în România, au fost confirmate pozitiv peste 3.000 de cadre medicale, dintre care 11 au murit.

Astfel, potrivit Newsweek, numărul cazurilor de coronavirus în rândul personalului medical se ridică la 3.168, dintre care 443 sunt medici, 1339 asistenți medicali, 54 ambulanțieri și 1.332 infirmiere, îngrijitoare ori alte categorii de personal din unitățile sanitare.

Coronavirus în România, 24 iunie 2020. Live Update. 24.505 cazuri! Câte persoane s-au vindecat de COVID-19 și câte se află la ATI

În ceea ce privește decesele la personalul medical infectat cu coronavirus, au fost confirmate 11 decese, până în 22 iunie, potrivit datelor INSP, remise la solicitarea Newsweek România. Dintre acestea, șase victime sunt medici, trei sunt asistente și doi ambulanțieri.

Primul deces cauzat de coronavirus, în rândul personalului medical din Suceava

Amintim că primul caz de deces în rândul personalului medical a fost al unui ambulanțier de 53 de ani, de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, în 7 aprilie.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

Între aceste decese se numără și cel al unei asistente de la Spitalul Județean de Urgență Botoșani, în luna aprilie. Femeia de 45 de ani a fost diagnosticată inițial caz COVID-19, apoi, după două teste COVID negative, a fost scoasă de pe lista infectărilor, fiind mutată într-un alt spital, unde a murit. Ministrul Nelu Tătaru a anunțat, atunci, că va dispune un control. De asemenea, Federația Solidaritatea Sanitară a precizat că asistenta este considerată victimă a epidemiei, potrivit sursei citate.

Numărul cazurilor de coronavirus a depășit 24.000 în România

Până marți, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.505 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.187 au fost declarate vindecate și externate.

Până marți, 1.539 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 22.06.2020 (10:00) – 23.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (9 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Galați, Iași, București, Mureș, Suceava și Vrancea.

Previziune sumbră, de la directorul OMS! Ce urmează, după pandemia de COVID-19. „Se poate produce în orice moment, cu un impact teribil”

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 2 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 deces la o persoană de peste 80 de ani.

15 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 214 noi cazuri de îmbolnăvire.

Locul de unde ar putea izbucni următoarea pandemie, după cea de coronavirus, dezvăluit! Specialist: „Ar fi bine să nu ne forțăm norocul!”

La ATI, în acest moment, sunt internați 200 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.241 de persoane. Alte 70.768 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 639.322 de teste.

Ultimele știri