Antena Căutare

Medicii au lăsat pacienții ca să întâmpine racla cu moaștele Sf. Nifon! Imagini de la Spitalul din Târgoviște

Medicii de la Spitalul din Târgoviște au lăsat pacienții și au ieșit afară pentru a întâmpina racla cu moaștele Sf. Nifon, într-o procesiune făcută ca „oraşul şi judeţul să fie păzit de noua pandemie”.

O procesiune religioasă fără publica avut loc pe străzile orașului Târgoviște. Moaștele Sfântului Nifon, patriarhul Constantinopolulului și mitropolitul Țării Românești, au fost purtate prin fața spitalelor, a bisericilor și ale instituțiilor publice.

RACLA CU MOAȘTELE SF. NIFON, PURTATĂ PRIN TÂRGOVIȘTE

În toată țara, preoții se roagă în aceste zile pentru omenirea greu încercată de pandemie.

citește și: Se poate! Gestul emoționant făcut de medici și asistente, pentru a ridica moralul bolnavilor de Covid-19! „Dincolo de măști suntem oameni”

Marţi, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, racla cu moaştele Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti a fost scoasă în procesiune, în Municipiul Târgovişte. Însoţită de Înaltpreasfinţia Sa, maşina ce a purtat moaştele sfântului a trecut prin faţa bisericilor şi a spitalelor din municipiu.

Medicii au lăsat pacienții ca să întâmpine racla cu moaștele Sf. Nifon! Imagini de la Spitalul din Târgoviște

Moaștele Sf. Nifon, la Târgoviște

Moaștele Sf. Nifon, la Târgoviște

Demersul a fost făcut „pentru a invoca mijlocirea Sf. Ier. Nifon înaintea Bunului Dumnezeu, astfel ca oraşul şi judeţul nostru să fie păzit de noua pandemie”, se arată într-un comunicat oficial.

citește și: Droguri ascunse în pâine, duse la un centru de carantină din Ilfov! Un jandarm a descoperit totul

Îndemnăm pe toți credincioșii să privească parcursul procesiunii, de acolo de unde se află, de la geamurile sau balcoanele caselor sau ale blocurilor, ori de la locurile de muncă, unindu-se în rugăciune, fără a se alătura procesiunii în vreun fel, date fiind restricțiile legale din această perioadă”, a mai fost precizat în comunicatul transmis de Arhiepiscopia Târgoviştei.

Sursa: Antena 3

LIVE TEXT | Marcel Vela a anunțat noile măsuri care se vor lua pentru perioada de Paște... Măștile chirurgicale au revenit în magazine! De unde le poți lua mai ieftin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x