Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

Medicii de familie, între gripa de sezon și coronavirus! Sunt instruiți cum să reacționeze împotriva răspândirii Covid-19

Bihorul este primul judeţ unde factorii decizionali în gestionarea acţiunii anti-Covid 19 au instruit medicii de familie. Un număr mare dintre cei peste 400 de medici de familie din judeţ au fost la întâlnirea cu Direcţia Sanitar Veterinară şi ISU. Acolo au fost învăţaţi cum ar trebui să reacţioneze împotriva răspândirii virusului, în cazul in care vreun pacient este suspect.

Încă de la început medicii de familie din Bihor au fost atenţionaţi de Ispectorii DSP şi reprezentanţii ISU să nu inducă panică în rândul pacienţilor şi să nu sune imediat la 112, de îndată ce o persoană are potenţiale simptome de coronavirus.

Citește și: Coronavirusul, prezis într-o carte din 1981! Se știe și leacul pentru vindecare, dar toți ignoră! „E arma biologică perfectă pentru timpuri de război. O să reapară”

În plus, specialiştii au averizat asupra faptului că momentan ne aflăm în faza de prevenţie, fără a avea vreun caz de imbolnăvire cu cornavirus la noi în ţară. Cu toate acestea, nu îi pot obliga pe cei care vin din zonele afectate să se izoleze.

Medicii din România, împărțiți între gripa de sezon și coronavirus

Medicii de familie, şi aşa aglomeraţi cu pacienţi, din cauza gripei de sezon, spun că vor face tot posibilul ca situaţia să nu scape de sub control. Specialiştii venit şi cu recomandări, în cazul în care vor exista pacienţi de coronavirus autoizolaţi la domiciliu.

Potrivit unor statistici, coronavirusul afectează preponderent persoanele cu vârste de peste 65 de ani, care prezintă şi alte afecţiuni.

Recomandari