Medicii, la capătul puterilor. Ce au ajuns să le propună coronascepticilor: „Îi îmbrăcăm în combinezon și le aratăm tot!”

Mesajul tranşant al unui medic din spitalul Covid din Gorj, care după patru luni de gărzi epuizante spune că a ajuns la capătul puterilor. "Nu credeți în virus, haideți la spital! Vă dăm un combinezon și vă ducem în secții să vedeți spitalul!", spune medicul.

Și de parcă nu ar fi destul de greu, sunt pacienți care devin agresivi cu medicii când văd că testele repetate pentru coronavirus ies tot pozitive.

Dana este asistentă în spitalul suport Covid din Gorj. Mărturisește că abia face față ritmului de internări, dar și atitudinii pacienților care își varsă supărările și nervii pe cei care îi ajută.

„Foarte des. Pacienții sunt nervoși. Reacționează prin cuvinte, ne jignesc, ne lovesc uneori.

S-a ajuns așa la o situație limită în care dumnealor emit pretenții ca medicul sau asistentul medical să intre fără costum, să-l cunoască personal.

Și pacienți vin tot mai mulți. Tot mai mulți. Ne rugăm la Dumnezeu să se vindece și să se externeze. Și nu apucăm să externăm pentru că, din nou, ambulanța îi aduce cu izoleta”, a explicat asistenta.

Scandal uriaș în prima localitate carantinată! Fiul viceprimarului, acuzat că a fugit la mare: „A vrut să se distreze cu prietenii”

Dorina stă și ea ore în șir în combinezon tratând bolnavii infectați. Nu de puține ori a trăit pe propria piele cum e să fii agresat de un pacient nervos. Mai mult decât nervii pacienţilor o îngrijorează riscul de infecţie.

„Devin nervoși, vorbesc urât datorită faptului că ei consideră că din cauza noastră le vin testele, în continuare, pozitive. Își varsă nervii tot pe noi, care suntem acolo aproape în permanență.

Dacă-ți trage de vizieră, ce să-i faci? Ești deja expus...”, a povestit femeia.

Avertisment sumbru, lansat de OMS: Un alt virus, extrem de periculos, afectează milioane de oameni: „Majoritatea cazurilor sunt asimptomatice”

„Este insuportabil. Fierbe carnea pe noi. Curg apele pe noi încât, în cizmele de cauciuc, apa băltește. Mâinile ne sunt fierte”

Dincolo de efortul fizic, munca ajunge să-i epuizeze pe medici și pe asistente și psihic.

„Chiar și psihic, este o presiune foarte mare. Ne-am obișnuit cu acest intrat, suntem echipați, avem echipamente, dar simplul fapt că intri acolo și zici: Dacă mi se întâmplă să mi se rupă mănușa sau ceva și ești expus, este o tensiune psihică mai ales că sunt pacienți, afecțiuni cu care noi nu am mai lucrat până acum.

Este insuportabil. Fierbe carnea pe noi. Curg apele pe noi încât, în cizmele de cauciuc, apa băltește. Mâinile ne sunt fierte. Avem semne pe față de la ochelari, de la măști. Foarte greu”, mai povestește Dorina Băluță, asistentă.

Adevărul despre efectele coronavirusului în corp: „Am bătut COVID-19 acum patru luni, dar sechelele mă doboară și astăzi!”

În schimbul efortului pe care îl fac de când a izbucnit pandemia, medicii nu vor decât să fie respectați.

Citește și
laura vass blonda in timp ce priveste suparata
O mai recunoști? Cât s-a schimbat Laura Vass în ultimii ani. Cântăreața de manele strălucește și pare că a întinerit
O mai recunoști? Cât s-a schimbat Laura Vass în ultimii ani. Cântăreața de manele strălucește și pare că a întinerit
Anamaria Prodan în două ipostaze diferite
Ce studii are Anamaria Prodan, de fapt. Unde a lucrat înainte să devină impresară
Ce studii are Anamaria Prodan, de fapt. Unde a lucrat înainte să devină impresară
colaj de fotografii cu nicolae guta tatuat pe față și în trecut, in videolcipurile de manele
Câte clase are Nicolae Guță și ce meserie are la bază. Detaliul mai puțin știut despre manelistul care s-a căsătorit la 14 ani
Câte clase are Nicolae Guță și ce meserie are la bază. Detaliul mai puțin știut despre manelistul care s-a căsătorit la 14 ani
Mai multe articole

„Dacă vor, să vină oricând în spital, să mergem la fiecare pacient, fără să-mi spună, îi îmbrăcăm în combinezon. Vreau să stăm două, patru, cinci, șase ore să vedem care dintre noi rezistă mai mult.

Să se convingă că există acest virus și ce facem noi pentru pacienți”, a spus medicul Constantin Tîrziu.

În spitalul Covid din Gorj sunt internați aproximativ 140 de pacienți. Pentru că paturile sunt pe terminate, autoritățile caută soluții să mai golească încă un spital și să interneze doar bolnavii infectați cu noul coronavirus.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri