Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Incredibil! Medicul escroc și-a asigurat pielea, după ce a început să își bată joc de pacienți în România  

Medicul fals Matteo Politi a avut grijă să-și facă o asigurare malpraxis după ce a obținut undă verde pentru a-și începe activitatea în România, după cum a dezvăluit ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Medicul fals Matteo Politi a avut grijă să-și facă o asigurare malpraxis după ce a obținut undă verde pentru a-și începe activitatea în România, după cum a dezvăluit ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

„Acest domn avea încheiată și o poliță de malpraxis. Nu pot să spun numele instituției unde a făcut această poliță. Deci el a obținut codul de parafă fals pe 23 martie, a semnat un contract în 12 ianuarie, cu o clinică privată, și a obținut în februarie o poliță de malpraxis”, a spus Sorina Pintea, la Europa FM.

Întrebată cine ar trebui să-și asume răspunderea pentru cele întâmplate, Sorina Pintea a spus că, din punctual ei de vedere, răspunsul ar fi „instituțiile statului”

„Eu spun că instituțiile statului. Și îmi asum ceea ce spun. Pentru că un funcționar a eliberat un document care, teoretic, trebuia să fie ultimul dintr-un lanț. Probabil că cei care au văzut acel document s-au gândit că are în spate altceva. S-au gândit prost. Am început cu instituțiile statului – o direcție de sănătate… Un funcționar care a greșit, apoi instituțiile private care au privit superficial – și privesc în continuare superficial unele asptecte… Și aici nu mă refer la toate instituțiile private, că sunt și oameni serioși pe lumea asta”, a spus Sorina Pintea.

Matteo Politi, italianul care a operat în mai multe clinici private, deşi absolvise doar opt clase, a declarat, marți seară, la Antena 1, că a plătit o avocată pentru a obține dreptul de a practica medicina în țara noastră și că aceasta i-a transmis că toate actele sunt în regulă.

Recomandari