Antena Căutare

Metrorex a lansat o platformă online pentru reîncărcarea cardurilor contactless. Cum funcționează

Începând de acum, bucureștenii își pot reîncărca abonamentele de metrou pe o platformă online, potrivit anunțului făcut de Metrorex. Iată cum funcționează!

Galerie
Metrorex a lansat o platformă online pentru reîncărcarea cardurilor contactless. Cum funcționează | Hepta

Metrorex a lansat, de curând, portalul online de reîncărcare a cardurilor contactless de transport cu metroul. Compania explică şi cum funcţionează încărcarea abonamentelor de transport, potrivit b365.ro.

Citește și: Amenzi usturătoare pentru șoferii care transportă cu mașina animale de companie. Ce riscă dacă nu respectă această regulă

Bucureștenii își vor putea reîncarca și online cardurile contactless

Metrorex a anunţat, joi, lasarea platformei online www.card.metrorex.ro de reîncărcare a cardurilor contactless de transport cu metroul pentru următoarele titluri de călătorie: abonament săptămânal; abonament lunar; abonament șase luni; abonament anual, potrivit sursei citate mai sus.

Articolul continuă după reclamă

Noul serviciu este disponibil începând de joi, 1 august 2024.

„Suntem încântaţi să introducem această facilitate pentru călătorii noştri, care reprezintă un pas important în modernizarea şi digitalizarea serviciilor oferite de Metrorex. Reîncărcarea online a cardurilor contactless va aduce un plus de confort şi eficienţă, reducând timpul petrecut la casele de bilete şi oferind o soluţie rapidă şi accesibilă pentru toţi utilizatorii noştri”, a precizat directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuş, citat de b365.ro.

Metrorex explică cum se realizează reîncărcarea cardurilor

Compania a explicat şi cum funcţionează încărcarea abonamentelor de transport. Potrivit Metrorex, pentru a beneficia de acest serviciu, călătorii trebuie să deţină un card contactless nominal încărcat cu unul dintre tipurile de abonament menţionate, de la orice casierie din reţeaua de metrou.

Ulterior, cumpărătorul accesează portalul web card.metrorex.ro, folosind orice dispozitiv conectat la internet, şi îşi face un cont pe site, folosind acelaşi CNP pe care l-a folosit la emiterea cardului contactless reîncărcabil nominal şi seria de cardului contactless emis.

Important de precizat este faptul că pot fi reîncărcate doar cardurile emise de către Metrorex.

De asemenea, este bine de știut că prima validare a abonamentului, la porțile de acces din stațiile de metrou, va putea fi făcută în ziua următoare reîncărcării efectuate online.

„Prima validare a abonamentului, la porţile de acces din staţiile de metrou, va putea fi făcută în ziua următoare reîncărcării efectuate prin portalul web. Pentru a putea încărca titlul de călătorie în continuarea celui existent pe card, este necesar ca titlul de călătorie existent să fi fost validat la cititorul de carduri din staţie, în perioada de valabilitate”, se mai menţionează în comunicat, potrivit sursei citate mai sus.

În viitor, serviciile portalului vor fi extinse şi pentru celelalte tipuri de titluri de călătorie oferite de Metrorex, mai anunță compania, notează b365.ro.

Metrorex a făcut și un ghid de utilizare al portalului pentru reîncărcarea abonamentelor. Acesta poate fi accesat AICI.

Citește și: Strănutul sau tusea te pot da jos din tren! Ce schimbări majore aduce noul regulament CFR

Rezultate Loto 1 august 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,91 milioane de euro la tragerile de duminică, 4 august ... Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Ce modificări anunță Uniunea Europeană...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x