Căutare Live

Ministerul Educației a ANUNȚAT! Ghiozdane și rechizite gratuite pentru elevi! Ce trebuie să faci

Vestea momentului pentru părinți și elevi! Ministerul Educației a anunțat recent că va oferi gratuit ghiozdane și rechizite! Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de program

Vestea momentului pentru părinți și elevi! Ministerul Educației a anunțat recent că va oferi gratuit ghiozdane și rechizite! Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de program

„Proiectul <<Rechizite pentru preşcolari şi elevi - şanse egale la educaţie>> are ca obiectiv prevenirea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, facilitând accesul egal şi participarea la învăţământul obligatoriu a preşcolarilor şi elevilor proveniţi din familiile cele mai defavorizate, prin acordarea de materiale şcolare”, arată MEN.

Peste 360.000 de elevi din clasele II-VIII şi preşcolari vor primi gratuit rechizite şi ghiozdane în anul şcolar 2018-2019, în cadrul unui proiect derulat de Ministerul Educaţiei.

Potrivit ministerului, 308.611 elevi din clasele II-VIII vor primi ghiozdane. Elevii trebuie să fie înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, la cursuri de zi, iar venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, să fie de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Ministerul Educației a ANUNȚAT! Ghiozdane și rechizite gratuite pentru elevi! Ce trebuie să faci

Cei care vor primi în perioada următoare ghiozdanele au solicitat, la începutul anului şcolar, acest sprijin. în cadrul programului naţional desfăşurat anual în baza Legii 126/2004 şi a ordinului de ministru nr. 4385/2012.

În plus, 51.539 de preşcolari vor primi rechizite şcolare, mai precizează Ministerul Educaţiei. Ei sunt beneficiarii tichetelor sociale acordate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, potrivit celor de la news.ro.

Rechizitele şi ghiozdanele vor fi distribuite prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti către unităţile de învăţământ, care vor repartiza mai departe materialele şcolare către elevii şi preşcolarii din grupul-ţintă.

Bugetul total al acestui proiect este de peste 17,3 milioane de lei.

Lovitură de PROPORȚII în școlile din România! Profesorii și elevii au primit „INTERZIS” la asemenea practici... Anunț ÎNFIORĂTOR! Trei milioane de ROMÂNI vor fi afectați! De luni începe HAOSUL!...
Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Parteneri
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment
Catine.ro
Ultimele știri
x