Antena Căutare

Ministerului Muncii și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene oferă tichete de 2000 de lei. Cine poate beneficia

O anumită categorie de români poate beneficia de tichetele în valoare de 2.000 de lei, puse la dispoziție de Ministerului Muncii și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Iată ce condiții trebuie întrunite.

Galerie
Nou sprijin pentru o anumită categorie de români | Shutterstock, YouTube

Ordinul comun dintre Ministerului Muncii și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a fost publicat în Monitorul Oficial. Prin acesta se distribuie tichee sociale în valoare de 2.000 de lei unei anumite categorii de români.

Citește și: Ce valoare vor avea voucherele sociale pentru 2025 - 2027. Când se vor acorda

Ministerului Muncii și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene oferă tichete sociale în valoare de 2.000 de lei. Cine poate beneficia

Conform ordinului publicat în Monitorul Oficial, beneficiarii vor primi tichetele respective pe o perioadă de patru ani.

Articolul continuă după reclamă

Acești beneficiari sunt, de fapt, femeile care provin dintr-o categorie vulnerabilă care au născut începând cu data de 12 aprilie 2024.

Cu tichetele oferite de Ministerului Muncii și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pot achiziționa produse de îngrijire pentru bebeluși, articole sanitare și medicale atât pentru mamă, cât și pentru nou-născut, articole vestimentare sau scutece.

Citește și: Cum poți să folosești voucherele de vacanță chiar dacă expiră. Trucul de care multă lume uită

Femeile care provin dintr-o categorie vulnerabilă înseamnă: mamele care au doar ventul minim de incluziune, mamele cu dizabilități, mamele în situații critice (violență domestică, calmități etc.), mamele fără acte de identitate, mamele minore, dar și mamele care sunt cetățeni străni sau apatride din zone de conflict.

„Procedura de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru mamele cu nou-născuţi defavorizate, precum şi mecanismul de implementare aferent, prevăzute în Ordinul comun al miniştrilor Muncii şi Solidarităţii Sociale, respectiv Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, devin aplicabile odată cu publicarea în Monitorul Oficial nr. 763 din 5 august 2024.

Citește și: Noi tichete de Paște 2024 pentru pensionari. Cine se încadrează și ce sumă s-a alocat

Astfel, femeile care fac parte dintr-o categorie vulnerabilă şi care au născut începând cu data de 12 aprilie 2024 pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei care pot fi folosite pentru cumpărarea de produse destinate îngrijirii nou-născutului”, a precizat Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, potrivit unei surse.

Programul respectiv se desfășoară pe o perioadă de patru ani, iar tichetul se acordă o singură dată pentru fiecare nou-născut.

„Programul este finanţat prin Programul Incluziune şi Demnitate Socială 2021-2027 şi are un buget total de de 119.239.200 de lei (24 milioane euro).

Citește și: Valoarea tichetelor de masă va putea crește pentru o categorie de români. Cine sunt cei care vor putea avea parte de o mărire

Sprijinul are drept scop achiziţionarea de către părinţi a unor produse specifice necesare îngrijirii nou-născutului (scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentaţie pentru nou-născut, articole sanitare şi medicale pentru cuplul mamă-nou-născut)”, mai este specificat în comunicat.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale a precizat faptul că listele cu beneficiarii sunt centralizare de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială și transmise de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care va efectua plata.

Citește și: Perioada de acordare a tichetelor sociale a fost prelungită. Ce lege a promulgat Klaus Iohannis

„Listele cu beneficiari sunt centralizate de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, prin agenţiile judeţene, şi transmise de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru efectuarea plăţii”, a declarat aceasta.

Totodată, tichetele respective sunt distribuite de autoritățile locale. Se pot ridica într-un termen de 90 de zile.

Acestea pot fi ridicate de reprezentantul legal al copilului, în cazul în care nou-născutul este lipsit - temporar sau permanent - de ocrotirea mamei în primele trei luni de la naștere.

Rezultate Loto 8 august 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,92 milioane de euro! Ce premii sunt în joc pentru dumin... Rezultate Loto azi, 11 august 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x