Antena Căutare

Valoarea tichetelor de masă va putea crește pentru o categorie de români. Cine sunt cei care vor putea avea parte de o mărire

Începând cu anul 2024, tichetele de masă vor putea avea parte de o creștere semnificativă pentru o anumită categorie de oameni. Ministerul Sănătății a aprobat deja un proiect prin care valoarea acestor tichete să fie majorată. Iată cine sunt românii care se vor putea bucura de această creștere.

Imagine cu un coș de cumpărături în care se regăsesc mai multe alimente precum: lapte, portocale, crochete, paste, salată, sos de roșii, sucuri, etc. Galerie
aloarea tichetelor de masă va putea crește pentru o categorie de români. | Shutterstock

Tichetele de masă sunt bonuri de valoare care se acordă angajaților o dată pe lună pentru achiziționarea de produse alimentare sau a meselor la restaurantele care acceptă o astfel de plată.

Acestea pot fi regăsite sub formă de bilete pe suport de hârtie sau sub forma unor carduri electronice, majoritatea angajatorilor alegând să le ofere angajaților această metodă de plată suplimentară la salariu.

Deși acordarea tichetelor de masă nu este obligatorie, tot mai multe companii aleg să își răsplătească angajații cu aceste bonuri valorice.

Citește și: Perioada de acordare a tichetelor sociale a fost prelungită. Ce lege a promulgat Klaus Iohannis

Valorea tichetelor de masă va putea crește începând cu anul 2024 pentru o anumită categorie de români

Proiectul care a fost deja aprobat prevede ca românii să beneficieze de o majorare semnificativă a valorii tichetelor de masă în cazul în care vor alege să doneze sânge. Acest aspect este luat în calcul datorită faptului că se dorește încurajarea donării de sânge și în rândul populației din țara noastră.

Măsura vine pentru stimularea populației de a recurge la acest gest care, de cele mai multe ori, este un gest salvator de vieți. Ministerul Sănătății din România a aprobat proiectul pentru majorarea valorii tichetelor de masă pentru donatori, iar măsura va putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea pensiilor speciale. Ce prevede reforma de care depinde Planul Național de Redresare și Reziliență

Conform reglementătilor, valoarea unui tichet de masă pentru donatorii de sânge va putea ajunge de la 9,57 lei la 40 de lei per tichet. În momentul de față, orice donator de sânge primește un număr de șapte tichete care pot fi folosite la magazinele și restaurantele partenere.

„În temeiul atribuțiilor prevăzute la art. 55 lit. f) din Titlul II „Programele naționale de sănătate” al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, structura din cadrul Ministerului Sănătății, responsabilă de elaborarea și coordonarea programelor naționale de sănătate, „propune ministrului Sănătății măsuri pentru îmbunătățirea derulării programelor naționale de sănătate. (...) În contextul legal sus menționat și având în vedere: – Referatul nr. AR14988/18.08.2023 s-a aprobat începând cu data de 1 ianuarie 2024, mărirea valorii tichetului de masă pentru donatorii de sânge de la 9,57 lei/tichet la 40 lei/ tichet” sunt informațiile care apar în comunicatul oficial.

Citește și: Legea despre care trebuie să știe toată lumea. Cine va avea prioritate la magazine și la ghișee de acum înainte

Donatorii de sânge, de asemenea, au parte de o serie de avantaje din punct de vedere profesional.

Unul dintre avantaje este reprezentat de faptul că primesc o zi liberă de la locul de muncă în ziua în care donează. Există anumite situații în care această zi poate fi plătită în funcție de contractul de muncă pe care salariatul îl are încheiat. Avantajul se aplică și în cazul elevilor, studenților și militarilor.

Citește și: Cu cât va crește salariul minim pe economie de la 1 octombrie. Ce se va întâmpla cu tichetele de vacanță

Un alt avantaj este reprezentat de decontarea transportului în comun în ziua în care donarea este efectuată.

Tot în această idee, se va face o reducere de 50% pentru abonamentul de transport în comun valabil pe o perioadă de o lună în cazul în care donarea se efectuează în localitatea unde salariatul domiciliază sau activează la locul de muncă.

De asemenea, donatorii au parte de o mini evaluare medicală gratuită în momentul în care aleg să doneze sânge.

Citește și: De la 1 ianuarie 2024 românii vor primi un nou voucher. Care sunt condițiile și cine va beneficia de ele

Stela Popescu a plecat dintre noi în urmă cu fix 6 ani. Ce au făcut apropiații și fanii actriței când au fost la mormânt... Un bărbat și-a găsit mașina lovită în parcare, dar nimeni nu s-a gândit că ar putea fi un meteorit. Cum a fost posibil a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x