Antena Căutare

Ministrul Educației, planuri BOMBĂ pentru elevii care stau acasă, din cauza coronavirusului! Ce le-a cerut profesorilor

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, le-a cerut profesorilor, după închiderea școlilor și grădinițelor, din cauza coronavirusului, să contribuie cu resurse educaționale deschise, pentru lecții video.

Ministrul Educației, planuri BOMBĂ pentru elevii care stau acasă, din cauza coronavirusului! Ce le-a cerut profesorilor
Monica Anisie

Potrivit ministrului Educației, Inspectoratele Școlare Județene și Casele Corpului Didactic, susținute prin infrastructura proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți”, CRED, au posibilitatea de a încărca în cloud (spațiu virtual de stocare) resurse educaționale deschise, care pot fi accesate de către toți elevii și profesorii din România.

„În vedere continuării procesului didactic facem un apel la cadrele didactice să contribuie la creșterea numărului de resurse care vor fi accesibile la adresa red.educred.ro. Acestea pot fi încărcate direct, de către profesorii care au conturi pe platformă (de tipul @educred.ro) sau cu ajutorul experților de e-learning angajați în cadrul proiectului (lista acestora are acoperire națională și este publicată pe site-ul ministerului)

Citește și: Coronavirus COVID-19, tratat cu un medicament pentru astm! Anunțul făcut de o echipă de medici din Japonia! „Am văzut efectul în două zile”

Având în vedere faptul că proiectul CRED se adresează cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial, Ministerul Educației și Cercetării are în vedere activarea resurselor utilizate în cadrul proiectului ROSE dedicate învățământului secundar și crearea unui canal youtube dedicat liceenilor.

Citește și: Ministrul Muncii, mesaj pentru toți părinții din România care își țin copiii acasă, din cauza coronavirusului. „Am câteva soluții”

Ne dorim implicarea profesorilor pentru realizarea de lecții video. Suportul tehnic este asigurat în mod gratuit, în cadrul unui parteneriat semnat cu Televiziunea Română. Exprimarea interesului pentru realizarea de conținut video se face prin completarea formularului accesând următorul link: (http://s9.ro/14lu) Este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi și de încurajarea elevilor să fie în contact cu învățarea de zi cu zi, se arată în comunicatul Ministerului”, a transmis Monica Anisie.

Citește și: Coronavirusul, „prezis” într-o carte din 1981? Cele mai mari minciuni despre Covid-19, date în vileag! „Cine a fost infectat nu scapă cu viață!”

Toate școlile din România sunt închise, de miercuri, 11 martie, până în 22 martie. Măsura ar putea fi prelungită, dacă situația o impune.

Atenționare - Continuă valul de campanii de tip scam. Atacatorii se folosesc acum de imaginea Ikea și Kaufland... Coronavirus. Arafat anunță suspendarea distribuției medicamentelor esențiale tratamentului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x