Antena Căutare

Nu sunt bani pentru măririle promise! Ministrul Finanțelor, anunț pentru milioane de români: „Această lege creează probleme”

Nu există finanțare pentru banii promiși de Guvern. Declarații de ultimă oră ale ministrului Finanțelor, Florin Cîțu.

Nu sunt bani pentru măririle promise! Ministrul Finanțelor, anunț pentru milioane de români: „Această lege creează probleme”
„Banii nu există!” Ministrul Finanțelor, anunț pentru milioane de români | Profimedia, Hepta

Milioanele de pensionari din România ar putea rămâne doar cu promisiunile făcute de autorități. Florin Cîțu, ministrul de Finanțelor, a dezvăluit că, luând în considerare cum este construit bugetul astăzi și luând în considerare criza provocată de COVID-19, legea pensiilor și alte legi similare care au trecut de Parlament nu au sursă de finanațare.

„O să vă spun o părere personală, este clar că această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate a bugetului, nu numai pentru 2020, ci și pentru 2021 și 2022. Pentru 2020 înseamnă un plus de 10 miliarde de lei la buget plus 30 de miliarde de lei în 2021, bani care nu există, bani care trebuie împrumutați!”, a declarat Florin Cîțu.

Citește și:

„Îmi oferea 30 de milioane să spun că soțul a murit de coronavirus” Familia „decesului 1.027”, mituită de autorități?! Acuzații halucinante la Botoșani

Executivul, acuzat că intenţionează să modifice legislaţia ce prevede majorarea punctului de pensie

Într-o scrisoare deschisă adresată, luni, Guvernului, CNS „Cartel Alfa” acuză Executivul că a iniţiat în presă „o campanie prin care se încearcă ne-aplicarea Legii Pensiilor, lege votată în Parlament şi promulgată de Preşedintele Iohannis, într-un consens politic transpartinic şi fără să fie atacată ulterior la CCR”.

Astfel, sindicaliştii acuză Executivul că intenţionează să modifice legislaţia care prevede majorarea punctului de pensie.

Citește și:

Secretul cumplit al militarului care a ucis-o pe Mihaela. Bărbatul, născut într-o sectă periculoasă: „Pentru ei, heterosexualitatea era o greșeală”

„Guvernul se pregăteşte pentru modificarea cadrului legislativ existent în vederea neaplicării creşterilor prevăzute la valoarea punctului de pensie din cadrul legii pensiilor şi lovirea pensionarilor, cea mai mare parte dintre acestia având pensii mizere, la limita subzistenţei - pensia medie în România fiind de 1.292 lei.

Ne amintim de asemenea că guvernul liberal a plafonat creşterea pensiei minime, condamnând la sărăcie cele mai sărace categorii de pensionari, timp în care s-a prefăcut că desfiinţează pensiile speciale, într-un joc politic cinic, pe seama cetăţenilor”, arată sindicaliştii „Cartel Alfa”.

Sursa video: Antena 3

"Își doresc să muncească la noi!" Răsturnare de situație în cazul muncitorilor din Sri Lanka huliți de români ... S-a aflat! Cât durează imunitatea la COVID-19. O echipă de cercetători: „Este alarmant!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x